Darkangelhome

5 ji Kara 9 ji Made – 5 ten 9 a Beni Seven Keşiş


Dizinin Adı : 5 ji Kara 9 ji Made ~ Watashi ni Koi Shita Ikemen Sugiru Obousan
İngilizce Adı : 5→9 From Five to Nine
Türkçe Adı : 5 ten 9 a Beni Seven Keşiş
Yönetmen : Shin Hirano
Senaristler : Miki Aihara (manga), Shota Koyama
Kanal : Fuji TV
Yayınlandığı Yıl : 2015
Tür : Aşk, Komedi
Bölüm Sayısı : 10
Ülke : Japonya
Dil : Japonca
Theme Song : Christmas Song by back number

OYUNCULAR

Ishihara Satomi – Sakuraba Junko
Yamashita Tomohisa – Hoshikawa Takane
Tanaka Kei – Kiyomiya Makoto
Furukawa Yuki – Mishima Satoshi
Takanashi Rin – Yamabuchi Momoe
Saeko – Mouri Masako
Yoshimoto Miyu – Ashigaka Kaori
Nagatsuma Reo – Hachiya Renji
Takada Hyoga – Satonaka Yuki
Tsunematsu Yuri – Sakuraba Nene
Terada Kokoro – Naha Sankyu
Nakamura Anne – Ino Ran
Hayami Mokomichi – Kimura Arthur
Toda Keiko – Sakuraba Keiko
Ueshima Ryuhei – Sakuraba Mitsuru
Ono Takehiko – Terada Kouei
Kaga Mariko – Hoshikawa Hibari
Shison Jun – Hoshikawa Amane

KONUSU : Junko Sakuraba New York’ta çalışmayı hayal ederken İngilizce speaking hocası olarak çalışmaktadır. Yakında 29 yaşına girecektir. Hayalini gerçekleştirmek için dişini tırnağına taksa da New York hayali hala çok uzaklardadır. Ayrıca uzun süredir kimseyle çıkmamıştır. Bir gün tapınakta düzenlenen cenazeye katılır. Cenaze sırasında sakarlığı tutunca ölünün küllerini o sırada dua eden keşişin üstüne döker. Mahcup olmuştur ve utanmıştır. Daha sonra Junko’nun ailesi duruma müdahale etmeye karar vererek onu görücü usulü randevuya gitmesine karar verir. Randevuda tanıştığı adam üzerine yanlışlıkla kül döktüğü keşiş Takane Hoshikawa‘dır. Takane büyük tapınağı bir gün devralacak olan varistir. Katı, hayati deneyimi az ancak çok iyi eğitim almış Takane neredeyse ilk görüşte Junko’ya aşık olur. Bundan sonra Junko ondan kurtulmaya, Takane ise onu kendine aşık etmeye çalışırken ilişkilerinin önünde kendilerinin dışında engeller de belirir.

Dizi Aihara Miki‘nin aynı isimli mangasından uyarlanmıştır. Yayınlandığı dönemde iyi reytinglerle seyircinin kalbini kazanan dizi 10 bölüm sonunda 11.71% averaj reytingle final yapmıştır. Dizinin them parçası olan Back Number’ın seslendirdiği ” Christmas Song ” 2015 senesinin en çok dinlenen parçası olmuş, satış rekorları kırmıştır. Grubun en popüler gruplar arasına girmesini sağlamıştır.

Dizinin aldığı reyting,

1. Bölüm 12.6
2. Bölüm 12.1
3. Bölüm 10.7
4. Bölüm 11.6
5. Bölüm 11.7
6. Bölüm 10.6
7. Bölüm 12.1
8. Bölüm 11.4
9. Bölüm 11.6
10. Bölüm 12.7
Average Rating: 11.71%

KİŞİSEL YORUM : Uzun zamandır bu kadar keyif alarak izlediğim bir Japon draması olmamıştı. Genellikle sevdiğim oyuncular olduğunda yeni yayınlanan dizilere şans veriyorum ama devam ettiğim çok az. Yamapi artık beni takip edenlerin de bildiği üzere sevdiğim oyunculardan biri. Her ne kadar robopi şeklinde takılsak da bu dizideki gibi rollere ne kadar uygun olduğunu bir kere daha tasdik etmiş olduk. Yamapi ağır dram içeren, onu duygularını yansıtmaya zorlayacak rollerde başarılı değil. Özellikle aşk ve sevgi gibi duyguları gözlerine yansıtmayı beceremeyen bir oyuncu bu da dolayısıyla karakterini istemese de duygusuzca canlandırmasına neden oluyor. Yamapi aşkı taklit edemiyor. Onun birlikte rol aldığı bayan oyuncudan gerçekten etkilenip etkilenmediğini sadece gözlerine bakarak anlayabilirsiniz. Bu yüzden kariyerinin en iyi yapımları sevdiği, en azından hoşlandığı insanlarla birlikte rol aldığı yapımlar olmuştur.

Neredeyse öpüşecekken babanın odaya dalması pfgphfdgphfhfg 😀


Dizi boyunca oyuna dönene ” neredeyse ” öpücüklerden biri 😀

Çok tatlı değiller mi yaaaa~



Yamapi’nin bu dizideki karakteri neredeyse Nobuta Wo Produce dizisinde canlandırdığı Akira kadar başarılı. Bu noktada pastanın büyük payını İshihara Satomi’ye vermek gerek sanırım. Satomi neşeli ve eğlenceli bir kadın. Son yıllarda canlandırdığı karakterler birbirinin kopyası olsa da ona böyle hızlı hızlı konuşan neşeli karakterleri canlandırmak yakışıyor. Satomi ve Yamapi’nin kimyaları da fazlasıyla tutmuş. Aslında Kitagawa Keiko’dan beri Yamapi’nin yanına yakışan tek kadın olduğunu düşünüyorum. Yamapi’nin bakışlarını yumuşatabilmesi ve içindeki muzırlığı rolüne dökmesini sağlayacak rahatlığı vermesi bile bir başarıdır. Yamapi’yi zaten biliyorum ama Satomi’nin de birkaç dizisini izlediğim için bizim Pi-chan’dan etkilendiği belliydi. Birkaç haftadır iki oyuncunun çıktıkları Japonya’daki dedikodu gazetelerinin manşetlerini süslüyor.^^ Boşuna değil yani bu yakıştırmalar. Aralarındaki kimyanın ne kadar uyumlu olduğu görünce bana hak vereceksiniz.

Diziye gelince oldukça eğlenceli ve kısacık bir Japon dizisi. Bol bol kahkaha atacağınızı garanti ederim. Özellikle de Takane’nin Junko’yu aşkıyla boğduğu bölümlerde tepine tepine izlediğim doğrudur. 😀 Gereksiz bulduğum birçok yan karakter (hele de o kız kılığına giren velet) olsa da manga uyarlaması olduğu için fazla üzerinde durmuyorum. Japonların manga uyarlamaları olduğunda uygunluğuna ne kadar kafayı taktıklarını biliyoruz. O karakter gereksiz de olsa yapımda olacak.:P Dizide tanıdık bir çok isim var. Özellikle Arthur Sensei’yi canlandıran Hayami Mokomichi çok hoş bir sürpriz oldu. Uzun süredir şöyle kendine yakışan bir dizide rol almamıştı ama bu dizideki Arthur Sensei kendisine cuk oturmuş. Fanın olduk Arthur Sensei ♥ Miss Momoe de ise kendimi buldum. Tamam yaoi/shounen ai mangalara ben de deli oluyorum ama neyse ki bu kadar değil. 😀 Ama iş yerindeki Mishima senseiyi kendi hayal dünyasındaki semelere uydurması pgdfpgfdgpfd 😀 Ben de bunu sık sık izlediğim dizi/filmlerde yaparım 😀



Satomi de İngilizce performansta bir Japon’un olabileceği en iyi düzeyde olunca Yamapi’ye ayak uydurabilmiş. İngilizce söz konusu olduğunda şu anda Johnnys içinde iki yetenek öne çıkıyor, biri Yamapi diğeri de Marius (babası Alman, hem Almanca hem de İngilizceyi çok iyi konuşabiliyor), durum böyle olunca Yamapi zaten rol için en iyi seçenek olmuş. Dizinin them parçası çok başarılı seçilmiş. Dizinin geçtiği dönem zaten kış olunca tam yeni yıl havasını yaşatmış. Dizinin neredeyse bütün karakterleri karikatür dergilerinden fırlamış gibi olunca bizlere de geriye yaslanıp izlemek kalıyor tabii ki. Takane’nin dizinin ilk başında takındığı aşırı baskıcı aşık tutumu bir parça can sıkıcı olsa da bu sıkıştırmalar sırasında birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldukları için bundan sadece 1 puan kırmakla yetineceğim.^^

10/9 Neden?

Japonya da 2015 senesinin en iyi romantik komedisi de ondan.^^ Birbiriyle bir o kadar alakasız ama bir o kadar da eğlenceli karakterler için mısır patlaklarınızı hazırlayıp arkadaşlarınızla ekranın karşısına geçebilirsiniz. Zaten kısacık bir dizi, 1-2 pijama partisi yeter de artar bile.^^

Dizinin uyarlandığı mangayı ingilizce olarak BURADAN okuyabilirsiniz. Dizi ve mangası arasındaki farkları merak edenler için mangada olaylar çok daha hızlı ilerliyor diyebilirim. Mesela Junko ve Takane karakterlerinin bol bol yatak sahneleri var. Ayrıca Junko Mishima’ya karşı hiç de boş değil, üstelik Arthur Sensei’den de bayağı etkileniyor. Arthur sensei de aslında Japonya’da çalışan bir yabancı öğretmen ama dizide Japon. Kız kılığına giren erkek öğrenci mangada da var, evet. 🙂 Dizi konuyu mangasından çok daha serli toplu işlemeyi başardığı için mangasını okumanıza bile gerek olmadığını söyleyebilirim. Yani esinlendiği materyali aşmayı başarmış. Diziyi ayrıca Türkçe alt yazılı olarak BURADAN veya BURADAN izleyebilirsiniz. Emeği geçenlere teşekkürler^^

Dizinin ilk traileri

Dizinin en önemli romantik anlarında çalan parçası ♥ Back Number – Christmas Song

Şarkının tamamını BURADAN dinleyebilirsiniz ama ses biraz kısık ne yazık ki. Bir de BURADA çiftimiz Junko ve Takane’nin görüntülerini de içeren bir video var ama spoiler görüntüler içeriyor benden söylemesi. Ses videoda çok iyi ama.

Şarkının tamamı ne yazık ki youtube da mevcut değil. Ama bu da güzel coverlarından birisi, keyifle dinleyebilirsiniz. 😉

5 Yorum

  1. Ben bu diziyi çok severek izlemiştim. Yıllar önce izlediğim Nabuta’dan dolayı bir Yamapi sempatim var zaten, esas kızı da rich man poor womandan sevdiğim için izlememem için hiç bir sebep yoktu. Konu da oldukça eğlenceliydi. Takane sevdicek için yapılabilecekleri arşa çıkardı hele bütün evdeki eşyaları çift eşyası şeklinde dekore etmesi puahahaha. Aşkından kendini şelaleye vurması da güzeldi hiç şikayetçi olmadım 😛 Uzun zamandır capon dizisi izlemiyordum bunun gibi güzel olan varsa tavsiyeni alırım^^

    • Valla açıkçası benim de uzun zamandır keyif alarak izlediğim ilk Japon draması oldu. Her sene sadece 1 tane böyle dizi çıkarabiliyorlar, diğerleri genelde pek sıkıcı oluyor. :/ Rich man poor woman hakkında yazmamıştım bak hatırlattığın iyi oldu, onu da listeme ekleyim de tanıtımını yapayım burada.^^ Çok Kore dizisi seyrediyorum bari araya atacak bir Japon dizisi çıksın XD Itazura na Kiss Love in Tokyo da harika bir diziydi mesela. Bir de Doctor X diye bir medikal dizileri var çok izleniyor, onu merak ediyorum aslında ama Türkçe çevirisini bulmak imkansız. :/ Japon dizileri çok güncel çevrilmiyor ne yazık ki.

  2. Diziyi izlediğimde bunu bloga yazarım demiştim ama yazını okuyana kadar diziyi unutmuşum :’). Şöyle bir dizi daha olsa elimin altında çok güzel giderdi.

    • Ben de izlediğim dizileri unutmamak için taslak açıyorum 😀 Yoksa ben de unutur giderim kesin. 🙂

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.