Darkangelhome

Kingdom – Kölelikten Generalliğe


Filmin Adı : Kingdom
Diğer Adı : Kingudamu
Türkçe Adı : Krallık
Yönetmen : Shinsuke Sato
Senarist : Yasuhisa Hara (manga & screenplay), Tsutomu Kuroiwa, Shinsuke Sato
Gösterime Girme Tarihi : Nisan 2019
Ülke : Japonya
Dil : Japonca

OYUNCULAR

Yamazaki Kento – Shin (Li Xin or Qin)
Yoshizawa Ryo – Eisei / Hyou (Piao/Ying Zheng)
Hashimoto Kanna – Karyouten (He Liao Diao)
Nagasawa Masami – Youtanwa (Yang Duan He)
Kanata Hongo – Seikyou (Cheng Jiao)
Takao Osawa – Ouki (Wang Qi)
Masahiro Takashima – Shoubunkun (Lord Changwen)

 

KONUSU : Kimsesiz bir çocuk olan Shin köle olarak satılır. Bu yolculuğu sırasında karşılaştığı büyük generali hayatının ikonu haline getirmiştir. Satıldığı çiftlikte karşılaştığı bir diğer köle çocuk olan Hyou ile kardeş gibi yakınlaşırlar ve amaçları kılıç kullanmada usta olup en büyük general olmaktır. Bir gün ikisini dövüşürken gören bir komutan Hyou’yu Çin’in imparatorunu korumak için almaya karar verince iki arkadaş ayrılırlar. Ancak bir gün Hyou ölümün eşiğinde çiftliğe gelip Shin’e bir görev verdiğinde, Shin’in Çin’in en büyük generali olma yolundaki macerası başlayacaktır.

Film şimdiye dek 47 milyon kopyadan fazla satmayı başarmış, 2019 yılının en çok satan 3. mangası olan aynı isimli mangadan uyarlanmıştır. Filmin senaristleri arasında da bulunan mangaka Yasuhisa Hara tarafından ilk olarak 2006 yılında Japon manga/anime magazin dergisi Weekly Young Jump‘ta yayınlanmaya başlamıştır. Manga eski Çin’in en büyük generallerinden biri olan Li Xin‘in hayatından esinlenmiştir. Manga, Xin ve yoldaşlarının, en büyük general olma hayalini gerçekleştirmeye çalışırken, parçalara bölünmüş haldeki Çin’i 500 yıl içinde ilk kez birleştirmelerini konu edinen kurgusal bir dönemi anlatıyor. Animesi ise, Pierrot tarafından iki sezonluk bir anime dizisi yapılmıştır. 38 bölümlük ilk sezonu 2012 yılında, ikinci sezonu 2013 yılında yayınlanmıştır. St. Signpost tarafından hazırlanan serinin üçüncü sezonu ise 2020 yılı Nisan ayında yayınlanması planlanıyor.

Li Xin ve Ying Zheng manga, anime ve filmin baş rolleri ama filmde isimleri Japonlaştırılmış. Filmin çekimlerinin büyük kısmı Çin’de, bir kısmı da Japonya’da yapılmıştır. Ülkesinde gösterime girdiği ilk üç gün içerisinde beş yüz binden fazla bilet satıp, 729 million Yen (6.17 milyon USD) hasılat elde etmeyi başarmıştır. Sadece Japonya’da ¥5.47 billion ($50.4 milyon) ve dünya çapında $53.3 milyon dolar gişe elde etmiştir. Film Singapur, Tayvan, Amerika, Kanada, Rusya ve Almanya’da gösterime girmiştir.


KİŞİSEL YORUM : Uzun zamandır Rurouni Kenshin serisinden beri özlediğim tarzda bir film gelmemişti, Kingdom bu hasretimi giderdi diyebilirim. Her ne kadar gerçek hayat hikayesinden esinlenilmiş olsa da filmin general Xin’in yaşadıklarını ciddiyetle anlatma gibi bir derdi yok. Karakterler olabildiğince karikatürize edilmiş, gerçeklikten uzak, kahramanlaştırışmış haldeler. Manga uyarlaması olduğu bir bakışta anlaşılıyor. Görsel efektleri can sıkmıyor, dövüş sahneleri de oldukça başarılı.

Filmin baş rolünde yırtık dondan çıkar gibi her dizide, her filmde baş rolde görmekten bıkmaya başladığımız Yamazaki Kento bulunuyor. Kendisini sevsem de gerçekten bu kadar çok yapımda, bu kadar kısa sürelerde yer alması yüzünü eskitti ve insanların ondan bıkmasına neden oldu. Artık oyuncunun kadroda rol aldığı açıklandığında insanlar sevinmek yerine yine mi tepkisini veriyorlar. Bunda kaliteli yapımlardan çok popülist yapımları tercih etmesi nedeniyle rol aldığı her yapımın kaliteli olmamasının da etkisi var.

Hatta bu filmin yönetmeni Shinsuke Sato baş rol oyuncusu Kento’yu kendisinin değil yapımcıların seçtiğini ve bu konuda hiçbir şey söyleyemediğini çünkü projenin en başta sadece bu oyuncu için planlanan bir yapım olduğunu belirtmiş. Proje başlamadan önce yapımcılar fanların Shin karakteri için hangi oyuncuyu görmek istediklerine dair bir anket açmışlar ve en çok oyu Yamazaki Kento aldığı için onu seçmişler. Bu yüzden yönetmene bir nevi baş rol oyuncusu emredilmiş gibi olmuş ve buna böyle basın toplantısında dahi dile getirecek kadar sinirlenmiş olduğu belli.



Baş rolü paylaşan diğer isim iki karaktere birden hayat veren Yoshizawa Ryo. Bu oyuncu da aslında Yamazaki’den pek farklı değil. Gintama ve Bleach uyarlamaları dahil olmak üzere birçok manga uyarlamasında yer almış biri. Yamazaki kadar ağırlığını koymamış filme ama yine de performansı fena değildi. Jpop idolü dünyasından oyunculuğa geçen Hashimoto Kanna ise bence filmdeki en karikatürize karakter. O saçmalık ötesi kıyafeti ve konuşma tarzıyla neden filmin ciddiye alınmaması gerektiğine adeta cevap veriyor. Büyük general Wang Qi’nin ise yüzünden düşmeyen gülümseme karakteri farklılaştırmış mesela. Nagasawa Masami‘yi de ilk defa aksiyon sahnelerinde izledim ve performansını beğendim. Xenavari havasıyla tam bir kraliçe gibiydi.

Filmin müzikleri gayet güzel, kapanış parçası olan ” Wasted Nights ” ı One Ok Rock grubu seslendirmiş ve gerçekten çok beğendim. Birçok film izleme sitesinde Türkçe alt yazılı olarak bulup izlemeniz mümkün. Bu yüzden burada link vermiyorum, zaten sık sık patlıyor linkler.^^ Çinliler bütün oyuncuları Japon olan ve isimleri Japon isimlerine çevrilmiş karakterlerin anlattığı kendi tarihlerini izleme konusunda tepkili davrandıkları için film henüz Çin’de gösterime girmedi. Bir üçleme olacakmış gibi planlanmış olmasına rağmen devamının gelip gelmeyeceği de şu an için belli değil.

Animesini izlemek isterseniz Türkçe alt yazılı olarak birinci sezonunu BURADA

İkinci sezonunu da BURADA izleyebilirsiniz.

 

10/7 Neden?

 

Rurouni Kenshin serisini beğenenlerin keyif alarak izleyeceklerini ama oyunculuk ve senaryo açısından Rurouni Kenshin’in üzerine çıkamadığını düşünüyorum. Eğer Yamazaki Kento hayranıysanız favorileriniz arasına girecektir büyük ihtimalle. Performansı rol aldığı diğer uyarlama yapımlara göre bir tık daha iyi.

 

Filmin traileri

Yamazaki Kento’nun filmin baş rolünü almadan daha önce manganın 10. yıl dönümü için çekilen özel trailer havasındaki kısa filmde Shin karakterini canlandırmasının oyların büyük kısmını almasında etkili oldu diyebiliriz.

Filmin them parçası “Wasted Nights” One Ok Rock

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.