Darkangelhome

Kurasagi – Robin Hood’un Masum Olmayan Japon Versiyonu


Adı: Kurosagi

Diğer Adları: The Black Swindler

Bölüm Sayısı: 11

Yılı: 2006

Dili:Japonca

Oyuncular

* Yamashita Tomohisa _ Kurosaki (Kurosagi)
* Horikita Maki _ Yoshikawa Tsurara
* Ichikawa Yui _ Mishima Yukari
* Kato Koji _ Shiraishi Yoichi
* Yamazaki Tsutomu _ Katsuragi Toshio
* Kishibe Shiro _ Mikimoto
* Tayama Ryosei _ Momoyama Tetsuji
* Reina _ Osawa Yuuko
* Okunuki Kaoru _ Hayasa
* Sugimoto Tetta _ Kurosaki’s Father
* Aikawa Sho _ Kashima Masaru

KONUSU : Bu dünyada, dolandırıcılar üçe ayrılır.

İnsanları farklı şekillerde kandırarak dolandırıp paralarını çalanlar: Shirosagi(Beyaz Dolandırıcı).

Sadece cinsel duyguları kullanarak dolandıranlar: Akasagi(Kırmızı Dolandırıcı)

Bir de bu dolandırıcıları dolandıranlar: Kurosagi(Kara Dolandırıcı).

Dizi de bir Kara Dolandırıcı yani Kurosagi’yi konu ediniyor. Kurosagi’nin ailesi, kendisi henüz lisedeyken bir Shirosagi tarafından dolandırılmıştır. Babası bunu kaldıramamış ve cinnet geçirerek annesini, kız kardeşini ve kendisini öldürmüştür. Bu kazadan bir tek Kurosagi kurtulur, ancak kazanın kendisine verdiği hasar tarif edilemezdir. Her şeye tanık olan Kurosagi ailesine olanların intikamını almaya yemin eder.

Kurosagi eski bir dolandırıcıdan Shirosakiler hakkında bilgiler alarak, çeşitli kılıklara girerek dolandırıcıları dolandırmaya başlar. Shirosagiyi dolandırdıktan sonra, onun tarafından dolandırılan masum kişilere parasını teslim eder. Bar sahibine de bilgi ücretini öder ve geri kalanı kendine saklar. Ancak elbette amacı para kazanmak değil, yıllar önce kendine verdiği sözü yerine getirmektir.

İlginç bir kaza sonucunda hukuk fakültesi öğrencisi Yoshikawa ile tanışır, işin garibi ikisi bir de komşudurlar. Yoshikawa adaleti yerine getirmek istemektedir, bunun tek yolunun da hukuk olduğunu düşünmektedir. Zamanla ikili arasında yakınlaşma yaşanırken Kurosagi’nin peşindeki polis dedektifi de çemberi daraltmaktadır.

Kurosagi diğer adıyla The Black Swindler Takeshi Natsuhara tarafından hazırlanan bir mangadan uyarlanmıştır. Dizinin bir yıl sonra bir de özel tv filmi yayınlanmıştır.

Diziyi BURADAN Türkçe alt yazılı olarak seyredebilirsiniz.

KİŞİSEL YORUM : Yamapi’yi ciddi rollerde sevmeyen biri olarak bu dizi beni ikiye böldü. Bir tarafım suratsız sahnelerdeki Yamapi’yi sevmezken diğer tarafım dolandırıcılık yaparken büründüğü eğlenceli karakterleri seyrederken keyif almadan edemiyor. Yamapi bence komedide çok başarılı. Özellikle yönetmen ona kendi karakterini yaratması için izin verdiğinde. Buradaki dolandırıcılık yaparken canlandırdığı karakterleri seyrederken onu Nobuta dizisinde seyrederken gördüğüm parıltının bir kısmını gördüm. Ancak maaalesef tamamen komediye teslim olamayan yapısı nedeniyle dizi ne sizi eğlendiriyor, ne de bir dram seyretmişsiniz gibi etkiliyor.

Yamapi ve Maki’nin birlikte çalıştıkları ikinci dizi bu. Daha önce de Nobuta Wo Produce dizisinde ikiliyi seyretmiştik. O dizide de öpüşmediler, bu dizide de 🙂 Bu da fanlar arasında Yamaki lakaplı fantazi bir çiftin oluşmasına neden oldu. Artık üçüncü projeye kısmetse diyelim ehhee 🙂

10 / 7 Neden? Dizinin finali pek çok açıdan seyirciyi tatmin etmekten uzak, açıkta kalan çok nokta var. Bunun filmde cevaplanacağını sanıyoruz ancak filmde de boşluklar devam ediyor. Bir şeyleri bağlasalar da özellikle Kurasagi’nin sonu ne olacak ve Yoshikawa ile olan ilişkinin akibeti gibi konular açık bırakılmış. Yine de Yamapi’nin iyi dizileri arasında yer aldığı için şans verilmesi gerekiyor bence.

Yamapi dizinin them parçası olan Daite Senorita’yi seslendirmiştir. Bu şarkının çıktığı single aynı zamanda Yamapi’nin ilk solo singleıdır. Bu da şarkının videosu,

Yamashita Tomohisa – Daite Senorita

xmynm_yamasita-tomohisa-daite-senorita_music?search_algo=2

7 Yorum

  1. sen bu dramayı daha öncede tanıtmıştın diye hatırlıyorum… o zamanda niyetlenmiştim ki senorita’yı severim şimdi de niyetleniyorum ama hiçbirşeye yetişemiyorum… en kısa zamanda izlemek dileğiyle… daite daite daite senorita ….

    • Yok forumda topicini açtım ama burada tanıtımını yapmamıştım. Hangi dizilerin tanıtımını yaptığımı taglarından bulup bakabilirsin. JDroma tagını taradığında göreceksin 😉 Pek çok yerde diziden veya şarkıdan bahsetmiştim zaten ama dizinin tanıtım yazısını eksikti. Şarkıyı da severim Kame’nin bir gün bu şarkının Music Station performansı esnasında Pi’ye yaptığı sürpriz gelir aklıma her dinleyişimde 🙂

  2. Betül

    Şimdi anlamadigim bir nokta var. Yamaki fanlarin cikardigi birseyse eger you tubedaki videolar nerden hangi filmden kareler ? :/

    • Yamapi ve Maki 2 dizide birlikte oynadılar. Nobuta Wo Produce’ta Yamapi’nin karakteri Akira Maki’nin karakteri Nobuta’ya aşıktı ama birlikte olmadılar ve hiç öpüşmediler. Daha sonra bu kez de Kurosagi’de birlikte rol aldılar. Bu kez aşık olan ve Yamapi’nin karakterinin peşinde koşan Maki idi ama burada da Kurasagi kızın duygularına tam anlamıyla karşılık vermedi. Yakınlaştılar ama hiç öpüşmediler. 😉 Eğer bir öpüşme sahnesi var ise bu ya Makl’nin ya da Yamapi’nin bir başka dizisinden kolajlanmıştır büyük ihtimalle 😉

      • Betül

        Oldu mu simdi resmen kandirildim ama 😀 tesekkur ederin

    • Bir şey değil 🙂 Bir dahaki diziye kısmetse diyelim Yamaki’ciler için 🙂

      • Betül

        😀 umarim

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.