Darkangelhome

Wattpad Yazı Dizisi – Part 2 – En Popüler WattPad Kitapları ve Yazarları


Wattpad ile ilgili yazı dizimizin ikinci bölümüne başlıyoruz. Bu kısımda sitenin en güzel yanlarını ve insanların hayallerini gerçekleştirmesine ne kadar büyük bir katkı sağladığını işlemeye çalışacağım. Elbette bu yoldaki taşlardan da bahsetmeyi unutmayarak^^

Wattpad’ın en güzel yanlarından biri insanların hayallerine kavuşmaları için bir araç olabilmesi. Wattpad sayesinde belirli bir popülariteye ulaşmış yazarlar kitaplarını bastırma hatta hikayelerini bir sinema filmi veya dizi olarak görme şansı yakalayabildiler. Şaka değil gerçek^^ Wattpad’ın diğer e-book yayınlayan bir çok siteden daha fazla ilgi toplamasının en büyük nedenlerinden biri bu. Wattpad’ın en çok kullanıldığı Amerika, Filipinler ve son olarak ülkemizde de yayın evleri işin ticari yanına uyanmışlar. Özellikle de çok okunan Wattpad hikayelerine anlaşmalar götürerek yola çıkan birkaç yayın evinin başarılı satışlarından sonra bu furyaya katılan diğer yayın evleriyle birlikte Wattpad’dan kitaplaşan bir sürü hikaye var artık. Yazı dizimin ikinci yarısında özellikle en meşhur Wattpad kitaplarına yer vereceğim.^^


Anna Todd – After

Asker eşi olan ve garsonluktan makyözlüğe kadar pek çok işte çalışmış genç bir kadın olan Anna Todd, hayranı olduğu One Direction grubunun sevilen üyelerinden Harry Stiles hakkında yazdığı erotik yönleri de olan fanfiction serisini 4 kitapta (Before eklenince 5) yayınladıktan sonra kısa sürede meşhur olarak dikkatleri üzerine çekti. Ardından ünlü yayın evi Simon&Schuster ile yüz binlerce dolarlık bir anlaşma imzalayan Anna Todd aslında Wattpad’ın kullanım patlamasını da sağlayan yazarların başında geliyor. 4 kitabının toplam okunma sayısı 1 milyarı aşan, After serisi olarak anılan bu seri önce kitap olarak yayınlandı ve şimdi de Paramount tarafından sinemaya uyarlanıyor. İnternet üzerinde en çok konuşulan hikayelerden biri haline gelen After serisinin sinema versiyonu için de Harry Stiles’a teklif gitmiş ancak elbette ki kendisi kabul etmemiş. After serisi en çok Grinin Elli Tonu ile kıyaslanan seri unvanını da taşıyor çünkü her ikisinin de kaynağı ” fanfiction “. After aynı zamanda ülkemizde de Pegasus yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilerek yayınlanmıştır. Yazar Anna Todd’un Wattpad sayfasında After serisinin dışında yayınladığı kitaplara da ulaşmanız mümkün. Kendisinin neredeyse 1 Milyona yaklaşmış bir takipçi sayısı var.

Anna Todd Wattpad Sayfası

Beth Reekles – The Kissing Booth

19 yaşındaki İngiliz yazar Beth Reekles tarafından yazılmış The Kissing Booth Wattpad üzerinde 20 milyon okunmaya ulaştıktan sonra ünlü Random House yayın eviyle üç kitaplık ve yüz binlerce dolarlık bir anlaşmaya imza attı. Ayrıca bu genç yazar gösterdiği başarılardan sonra aralarında Justin Bieber ve Obama’nın kızının da olduğu Times Dergisinin ” En Etkili 16 Genç İnsan “ listesine girmeyi de başarmış. Wattpad’da 100 binden fazla takipçisi olan yazar halen sayfasında aktif olarak çok okunan kitaplar yayınlamakta.

Beth Reekles Wattpad Sayfası

Ariana Godoy – My Wattpad Love

Venezuella’lı yazar Ariana Godoy imzalı My Wattpad Love oldukça meşhur kitaplardan birisi. Ariana’nin kitabı aslında ispanyolca ama çok fazla ilgi gördüğünde İngilizce versiyonunu da yayınladı ve Amazon’dan temin etmeniz mümkün. Wattpad sayfasında hepsi milyonlarca kez tıklanmış 15 kitabı daha mevcut olan yazarın bu meşhur kitabının yakında Türk okurlarla da buluşacağı söyleniyor. Ayrıca bu kitaplardan biri olan Growing Up My Wattpad Love kitabının devamı niteliğinde ve en az onun kadar okunmuş durumda. İki kitabın site üzerindeki okunma sayısı 37 Milyonu geçmiş durumda. Yazarın 418 binden fazla takipçisi var şu anda.

Ariana Godoy Wattpad Sayfası


Marcelo Santos III – Para sa Hopeless Romantic

Filipinli bir yazar olan Marcelo Santos‘un kitabı Hopeless Romantic 80 binden fazla okunmaya ulaşınca kitaplaştırılmış ve ardından film anlaşması yapılmış, film 2015 yılında gösterime girmiştir. Wattpad yazarları arasından başarıya ulaşan erkek yazar fazla çıkmasa da bu Filipinler için geçerli değil.^^ Ülkesinde oldukça iyi gişe yapmasına rağmen eleştirmenlerden iyi notlar almayan filmin yazarı halen aktif bir şekilde hikaye yayınlamaktadır. Wattpad sayfasında Hopless Romantic dışında 6 kitabı daha bulunan yazarın 477 bin takipçisi mevcut.

Marcelo Santos Wattpad Sayfası

Dyosang Unicorn – My Tag Boyfriend

Bir başka Filipinli yazarın seri halinde yayınladığı My Tag Boyfriend 2014 yılında TV serisi olarak uyarlanmış ve oldukça büyük bir ilgi görmüştür. Zaten yazar da bir TV serisi gibi hikayelerini sezon sezon yayınlamakta Wattpad’daki sayfasında. Aslında genel olarak bakıldığında Filipinler de Wattpad’a yoğun bir ilgi mevut. Şu ana dek Wattpad kitaplarından şimdiye dek 14 film anlaşması yapılmış, bunların 6 sı gösterime girmiş durumda. Televizyon dizisi olarak uyarlanan ise 40 tan fazla Wattpad hikayesi mevcuttur. Evet, yanlış okumadınız. Filipinler bulduğu altın madenini daha uzun süre kazımaya devam edecek gibi görünüyor.^^ My Tag BoyFriend serisi Wattpad üzerinde 45 milyon okumaya ulaşmış durumda. Yazarın ise bu seri haricinde ondan fazla kitabı daha var sayfasında ve 162 bin de takipçisi.^^

Dyosang Unicorn Wattpad Sayfası

Bir başka erkek yazar olan Alman tarihçi Robert Thier nam-ı diğer Sir Rob’a ait olan ” Storm and Silence ” isimli kitabı oldukça büyük bir ses getirdi. Bu sene düzenlenen Wattys 2015 in galibi olan kitap aynı zamanda Goodreads sitesine göre En Popüler Wattpad Kitapları listesinin de 1 numarası. Kitap Wattpad üzerinden 29 Milyondan fazla okumaya ulaşmış. Daha çok tarihi aşk romanları yazan yazarın sayfasında yine çok okunmuş pek çok kitabına ulaşmanız mümkün. Bazıları İngilizce, bazıları Almanca. Yazarın site üzerinde 139 bin takipçisi mevcut.

Robert Thier Wattpad Sayfası


Büşra Küçük – Kötü Çocuk/Ephesus Yayınları

Ülkemizde ilk yayınlanan Wattpad kitabı değil Kötü Çocuk ama en çok satanlardan biri olmasıyla, bir anda dikkatleri Wattpad yazarları ve hikayelerinin üzerine çekmesiyle farklı bir yere sahip. Kötü Çocuk hikayesinin ilginç bir popüler olma geçmişi var. Vini Uehara aslında bizler gibi bir blog yazarı. Kendi tarzıyla bir moda blogu oluşturmuş, burada kendisinin resimlerini paylaşan, kendi halinde takılan Brezilya’lı Vini’nin hayatı ondan habersizce resimlerinden birini kitabının kapağı olarak kullanan Büşra Küçük sayesinde birden bire değişti. Bir anda bir Wattpad fenomeni haline gelen Vini’nin binlerce hayranı oluştu, adına fan kulüpler kuruldu. Vini bir oyuncu değil, şarkıcı değil, manken değil, sıradan yakışıklı bir genç iken Wattpad’da 56 milyondan fazla okunmuş ” Kötü Çocuk ” hikayesi sayesinde şana şöhrete kavuşuverdi.


Derken bu ilgi Mavi markasının ilgisini çekiyor ve sponsorluğunda Vini İstanbul’da düzenlenen, çekilişle belirlenmiş 1.400 kişinin katıldığı bir fan evente katılıyor. Burada ilk kez Büşra ve Vini bir araya geliyorlar. Belki de dünyada ilk kez gerçekleşen bir olay, düşünüldüğünde inanılmaz geliyor. Bu olay neticesinde Vini’nin de moda yolunda önü açılıyor, Büşra da kitap anlaşması yapan hikayesinin resmi kapağında onu gerçekten kullanma şansına eriyor. Wattpad’dan çıkıp kitap haline gelmiş en popüler hikayelerden birisi olan Kötü Çocuk için devam kitapları da yayınlanmaya başladı. Ayrıca kulislerde kitabın filme uyarlanacağı konuşuluyor ama şu ana kadar kesinleşmiş bir açıklama yapılmadı. Büşra Küçük Kötü Çocuk’u Hana Yori Dango serisinden esinlenerek yazdığını söylemiş. Kötü Çocuk’un ilk kitabı 200 bin, ikinci kitabı 90 bin civarında satmış durumda.

Kötü Çocuk kitabı toplamda 5 kitaplık bir seri olarak planlanmış. Büşra Küçük’ün Wattpad sayfasından ilk 4 kitaba ulaşmanız mümkün. 5. kitap ise Ocak 2016 dan itibaren yayınlanmaya başlayacak. Serinin şu an için sadece 2 kitabı basılmış durumda ama böyle giderse devamının geleceği kesin gibi. Yayınlanmış ilk 4 kitabın toplam okunma sayısı 130 milyon okumaya ulaşmış durumda. Büşra Küçük’ün Kötü Çocuk serisi dışında da sayfasında yayınladığı kitapları mevcut ve pek çoğunun okunması milyonları aşmış durumda. Yabancı yazarlarla yarışırcasına Büşra’nın 212 bin takipçisi mevcut.^^


Büşra Yılmaz – 4N1K

Mizah dalında yazdığı hikayesi 4N1K 25 Milyon okumaya ulaştığında kitap haline getirilen Büşra Yılmaz bir başka başarılı Wattpad yazarı. Epsilon tarafından yayınlanan 4N1K kitabı 100 bin adetlik satış rakamını aşalı çok oluyor. Hatta şimdilerde bu mizahi hikayeyi dizi haline getirmek isteyen yapımcılar da yazarın kapısını aşındırmaya başlamışlar. Aslında eğlenceli ve mizahi bir kitap olduğu için 4N1K dizi olmaya en müsait kitaplardan biri. 4N1K nın yazarı Büşra Yılmaz’ın Wattpad sayfasında en az bu hikayesi kadar fenomen hale gelmiş olan ” Ölüme Fısıldayan Adam “ 7 Milyon okumaya ve ” Moira Sarmalı “ kitabı da 765 bin okumaya ulamış durumda. Özellikle Ölüme Fısıldayan Adam’ın sadık bir okuyucu kitlesi mevcut ve aynı yayın evinden kitap olarak okuyucularıyla buluşmak için geri sayıma geçmiş durumda. Öte yandan Büşra Yılmaz 4N1K için 2. kitabın yayınlanma olasılığını müjdeledi. Büşra Yılmaz’ı son Tüyap Fuarı’nda meydana gelen imza izdihamından hatırlamanız mümkün^^ Hayranlarının kısaca ” Büşü ” diyerek hitap ettikleri yazarı Wattpad sayfasında 75 binden fazla kişi takip ediyor.

Büşra Yılmaz Wattpad Sayfası

Epsilon Yayınevi tarafından yayınlanan Karanlık Lise 1-2 kitaplarının yazarı Alya Öztanyel bir başka çok satan Wattpad yazarı. Okuyucularıyla arasındaki bağı ” gölge ailesi ” olarak isimlendiren yazarın her iki kitabı Wattpad üzerinde 31 Milyon okumaya ulaşmış durumda. Pozitif ve neşeli kişiliği ile dikkat çeken Alya aynı zamanda iyi düzeydeki yabancı dili ve güzel diksiyonuyla da farklı bir yerde yer almayı başarıyor. Yazarı site üzerinden yaklaşık 47 bin kişi takip ediyor. Karanlık Lise serisinden başka sayfasında yayınladığı 3 farklı kitabı daha bulunmakta.

Alya Öztanyel Wattpad Sayfası



Henüz kitap olmasa bile Pegasus yayınlarıyla anlaşmasını yapmış ve 2016 yılında yayınlanacak başka fenomen hikayeden de bahsetmek istiyorum, Öznur Yıldırım tarafından yazılmış Yabancı. Daha sitede zaman geçirmeye başladığınız ilk 10 dakika içinde mutlaka bir yerden Yabancı adı fırlıyor. Yabancı tam bir karmaşa. Yazarın anlatımı ilgi çekici olmasına rağmen anlattığı hikayenin pek çok yönden iticilik taşıması -bkz sana sadece ben zarar verebilirim– yüzünden ben şahsen hikayeyi okuyamadım. Aslında hikayenin baş kahramanı olan Ediz Çağıran‘ın yeşil gözlü yakışıklı bir katil olmasının dışında nereden tutsanız elinizde kalacak bir olay örgüsü var. Şimdi kalkıp Ediz Ediz diye inleyen sevenleri tepki gösterecek biliyorum ama lütfen, gerçek hayatta adamın biri beni kaçırsa, işkenceler yapsa, tecavüz etse/etmenin eşiğine kadar gelse ben ona aşık olmam arkadaşım, kimse de olmaz, ne kadar yakışıklı olursa olsun. Böyle bir şey ancak Stocholm Sendromu denilen bir hastalık neticesinde gerçekleşebilir. Bakın hastalık diyorum.

Öznur’un anlatımı ağdalı, cümleleri betimlemelerle dolu. Pek çok okuyucu okuduklarını anlamadıklarından şikayetçi. Roman tarzı anlatımlarda az betimleme hikayeyi ne kadar fakirleştiriyorsa, fazla betimleme de o kadar boğuyor. Hikayeye kendini kaptıran yaşı küçük okuyucuların ” Beni de kaçır Edizzzzz~ ” diye orda burda ağlaştıklarını görünce gülmek ve ağlamak arasında gidip geliyorum. Yazarı okuyucularını bu kadar etkileyebildiği için tebrik etmek gerek ancak hikayesinin çocuklar üzerinde kötü etkileri olduğu da su götürmez bir gerçek. Biraz eleştirmeye kalktığınızda ” Biz Ediz’in kızlarıyız s.keriz! ” diye babalanan miniklerle karşılaşmanız mümkün^^ Yazar sosyal medya hesaplarından bu tip davranışlara müsamaha göstermeyen bir tavır sergilese de favorizm Yabancı’ya fan kazandırdığı kadar anti-fan da kazandırıyor ne yazık ki.

Bunların ötesinde Öznur Yıldırım Yabancı’yı yazarken Alacakaranlık serisinden esinlendiğini söylemiş. Ortalıkta dolanan iddialara göre hem Alacakaranlık, hem de Grinin Elli Tonu serilerinden bazı önemli esinlenmelerde bulunduğu söyleniyor. Sahne sahne uyarladığı, hatta kelimesi kelimesine benzetmeleri kullandığı bölümler olduğu iddialar arasında. Yabancı Pegasus yayınları tarafından elden geçirilirken bunlara özellikle dikkat eden editörlerden yardım almaları bence yararlarına olacaktır. Hikayenin çok uzun olması dolayısıyla Yabancı 2 kitap olarak yayınlanacak. Pegasus Yabancı’dan 1 Milyon satış rakamı beklediğini söylüyor ama sanmıyorum ki 2 kitabın toplamı o rakamlara ulaşsın. Ancak sektörü şoke edecek kadar çok satacağından ve yarım milyonu aşacağından eminim. Belki Yabancı bir dizi veya filme uyarlanırsa işte o zaman milyonlara ulaşabilir.^^

Yabancı Wattpad üzerinde en çok okunan Türkçe hikaye olma başarısını göstermiş, toplamda 124 Milyon gibi harika bir rakama ulaşmış durumda. Öznur Yıldırımın site üzerinde 171 bin takipçisi mevcut.

Öznur Yıldırım Wattpad Sayfası

 

Bu önemli yazarların dışında kitapları Wattpad sitesinde keşfedildikten sonra yayınlanan bazı başlıca yazarlar ve eserlerinden birkaç tanesine yer vermek gerekirse,

Ezgi Bağcı / Hançer 1-2
Lemariz Müjde Albayrak / Hissiz
Emine Can / Alayına New York
Dilek Tarıncı / Yaramaz Çocuk
Berna Baki / Egoloman Deniz
Özkurt / Hayatımın Öküzü
Ayşe Ebru Tezcan / Çöl Rüyası
Sena Yavuz / Küçük Hırsız
Özlem Türk (Zeynep Nilay Keskin) / Annemin Gelini Olur Musun?
Mihri Mavi / Psikopat
Merve Akıncı / Şah Melek

Bir sonraki bölümde sizlere Wattpad’dan kitaplaştırılmış eserler ve yayın evlerimizin uyguladığı politikalar hakkında bilgiler vereceğim, oldukça önemli uyarılarda bulunacağım. Bu yüzden son bölümü kaçırmamanız iyi olur, bence 🙂

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.