Darkangelhome

Hana Yori Dango vs Boys Over Flowers


Birkaç haftadır bu iki dizi hakkında birkaç yerde güzel tartışmalar yaptım, bir de üstüne TRT nin Denizler İmparatorluğu’nun 3. tekrarından sonra yayınlamaya başlayacağı dizinin BOF(Boys Over Flowers) olduğunu öğrenince bu yazıyı yazmak farz oldu. Çünkü bu dizinin uyarlandığı japon mangası ” Hana Yori Dango ” şimdiye dek 4 kez uyarlanmıştır ve içlerinde en iyileri olarak da Japon ve Kore versiyonları gösterilmektedir. Ama en iyisi hangisidir? Şöyle madde madde Kore versiyon olan Bof ve mangadan aynı adla uyarlanan japon versiyon olan Hana Yori Dango’yu değerlendireceğim kendimce.

1) UYARLAMA OLARAK DEĞERLENDİRME

Japonlar eğer biz diziyi manga veya animeden uyarlıyorlarsa olabildiğince aslına sadık kalmaya çalışırlar. Dolayısıyla Hana Yori Dango BOF’dan çok daha başarılı bir uyarlama. Elbette Kore’liler kendi versiyonlarını çekerken kendi kültürlerine uygun değişiklikler yapacaklardı, bunu her izleyici tahmin edebilir. Ancak hikayede olmayan gereksiz detaylar eklemek, aşk çıkmazlarını iyice köşelendirmek için uzattıkça uzatmak BOF’un en büyük gafı oluyor. Sırf hikayeyi bu kadar klişeleştirmeleri yüzünden baş erkek olması gereken kişi olan Go Jun Pyo Ji Hoo’nun gölgesinde kalıyor. Ayrıca final bakımından BOF o kadar zayıf kalıyor ki BOF un en büyük hayranları bile finalinden çok memnun değiller. Tabii bunda Kore kültürünün erken evlenip çoluk çocuğa karışmayı onaylamayan tavrının da etkisi var. Bu yüzden hep bir bekleme dönemi oluyor dizilerde. Aradan bilmem ne kadar yıl geçsin kavuşuruz, oldu canım.

HANA YORİ DANGO : 1 BOYS OVER FLOWERS :0

2) OYUNCULAR BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Şimdi allah için Kore versiyondaki oyuncuların her biri feci derecede yakışıklı tipler. Japon versiyondakilerde bunu ancak Matsumoto için söyleyebiliriz ki onunda yakışıklılığının kaynağı sevimliliğinde gizli. Kızlarımızın ikisi de şekerler ama nedense Kore versiyondaki kızın beni iten bazı hareketleri vardı. Mesela zorla güldüğü her sahne beni kendinden daha da soğuttu diyebilirim. Makino ise çok daha şeker ve içten görünüşlü bir kız. Ama bütün kadrolara bakıyorum ve seçilen bütün oyuncuların rollere uygun olduğunu düşünüyorum.

HANA YORİ DANGO : 2 BOYS OVER FLOWERS : 1

3) BAŞ ERKEK KARAKTER BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Dizilerimizdeki her iki baş erkeğimizde pek yakışıklı ve pek komik. Ancak Nedense Kore versiyonunda Ji Hoo’nun da üzerine çok fazla düşülmesinin, ayrıca Jan di ve Jun Pyo’nun çok fazla ayrı düşmesi sebebiyle aşklarını bize yeterince hissettirememelerinin de etkisiyle Kore versiyondaki baş erkek maalesef çoğu zaman yardımcı roldeki, sözde en iyi rakibinin gölgesinde kalıyor. Oysa Hana Yori Dango’da da Hanazawai Rui öne çıkan bir karakter olmasına rağmen Domyouji asla onun gölgesinde kalmamış, asla Makino’nun dizi sonuna kadar ikilemde kalmasına neden olmamıştı.

HANA YORİ DANGO : 3 BOYS OVER FLOWERS : 1

4) YARDIMCI ERKEK KARAKTER BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Bütün versiyonlardaki Rui’ler her zaman çok sevilir ama Hana Yori Dango ve BOF dakilerin yeri apayrıdır. Kim Hyun Joong ve Ogiri Shun en fazla sevilen Rui’ler olarak ön plana çıkmaktalar. Aslında bu iki dizi arasındaki en büyük farkı yaratan bu karakter oluyor bir yerden sonra. Çünkü Kore versiyonundaki Ji Hoo öyle böyle değil feci derecede Jan Di’ye aşık, aşkını da öyle bir savunuyor, koruyor, destekliyor ki seyirci bir yerden sonra neden Jun Pyo ile olsun ki diye söylenmeye başlıyor, o Jan Di için ne yaptı acı vermekten başka? Kore versiyonda insanlar kızımızın baş erkek yerine yardımcı erkekle olmasını ister hale gelmişlerdi. Oysa japon versiyonda Hanazawai Rui’de Makino’yu seviyor, koruyor ve destekliyor ama Domyouji her zaman onun bir adım önünde. Makino’ya aşkını hissettiriyor. Bu yüzden Jan Di’nin neden Jun Pyo’dan vazgeçmemesini anlayamazken Makino’nun Domyouji’den vazgeçmemesini anlayabiliyorsunuz.

Bunun nedeni Kore versiyonda aşk üçgenini çok fazla salya sümük bir tarzda vermeleri, üçlü arasındaki ilişkiyi gerdikçe germeleri. Belki de ilk defa bir versiyonda sonu başka bitsin diye düşündüğüm dizi olmuştur BOF bu açıdan. Kim Hyun Joong uzun saçlı ve kısa saçlı haliyle arzı endam ettiği her sahnede gerçekten büyüleyici görünüyor. Ogiri Shun’a gelince, eğer ilk BOF u seyredip Hana Yori’ye geçtiyseniz sizi şok edebilir. Çünkü Kim Hyun Joong gibi taş bebek bir insan değildir. Aksine o çapraşık dişleri, Makino’dan en az üç karış uzun boyuyla fasulye sırığı şeklinde dolaşırken görünce şaşkınlığa düşürebilir sizi. Ama Ogiri öyle tatlı bir Rui rolü oynar ki bir zaman sonra bakmışsınız ki bu adama bağlanıvermişsiniz. Makino’ya erişebilmek için ikiye katlandığı sahnelerde, çalı çırpı der gibi Ma-Ki-No dediği sahnelerde içinizi eritecektir. Ayrıca Rui rolünü peruk takarak oynamıştır ki bu bile takdire şayandır.

HANA YORİ DANGO : 5 BOYS OVER FLOWERS : 2

5) EN YAKIN ARKADAŞ AŞKI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım BOF daki So Yi Jung ve Ga Eul arasında gerçekten harika bir kimya vardı. Öyle ki şu sıralar bu unutulmayan çift için kendilerinin baş rolde olacakları bir dizi projesi bile gündemde. Olsun vallah ben isterim çünkü Kim Bum ve Kim So Eun arasındaki bu çekim harcanamayacak kadar kuvvetli, yakışıyorlar birbirlerine. Hana Yori’deki çiftimiz arasındaki kimya bu kadar kuvvetli değildi ve ayrıca araya sokuşturulmuş detaylar sayesinde BOF daki çift çok daha kuvvetli ilerledi. Bu kez değişikliklerin olumlu olduğunu düşünüyorum.

HANA YORİ DANGO : 5  BOYS OVER FLOWERS : 3

6) KÖTÜ ANNE BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Kötü annelerimiz bakımından BOF açık farkla önde. Bunun bir nedeni Hana Yori’deki annemizin biraz daha yaşlıca olması, biraz da arada sırada gülümseyen yüzünü göstererek tırnaklarını çıkarmış bir kediye benzememesi olabilir 😀

HANA YORİ DANGO : 5 BOYS OVER FLOWERS : 4

7) NİŞANLI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Hem BOF daki hem de Hana Yori’deki kızlar pek şeker ama BOF daki bayağı bayağı başroldeki kızımızı zorluyor. Hem şirinlik ve güzellik bakımından hem de Jun Pyo ile olan uyumları bakımından. Bu yüzden dizide büyük bir handikap yaratılıyor. Oysa japon versiyonda en başından itibaren Domyouji ve kızla arasında samimi bir yakınlaşma hissedilmiyor. Eşit puan veriyorum bu şıkka ancak keşke BOF da Ji Hoo ve Jan di birlikte olurken Jun Pyo ile de bu kız birlikte olsaydı demeden de duramıyorum. Zira dizi bunu dedirtecek şekilde işlenmiş bunu da not düşeyim.

HANA YORİ DANGO : 6 BOYS OVER FLOWERS : 5

8) EVLİLİK TEKLİFİ SAHNESİ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Sanırım en rahat karar vereceğim kıyaslama bu kısım olacak zira Domyouji’nin evlenme teklifi Jun Pyo’nunkiyle kıyas bile kabul etmez. İzledikten sonra siz de anlayacaksınız, izleyenler zaten sadece başlarını sallayıp bana katılacaklardır.

HANA YORİ DANGO : 7 BOYS OVER FLOWERS : 5

9) FİNAL SAHNESİ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

İşte iki dizi arasındaki en büyük farklardan biri daha burada ortaya çıkıyor. Daha önceden bahsettiğim gibi BOF da olay evlilik teklifiyle noktalanıyordu. Nasıl olsa eninde sonunda evlenecekler işte havası yaratılmıştı. Ama Hana Yori’de bizzat gözlerimizle evlendiklerini görüyoruz. Tek handikap herhalde Rui 😀 Anlayan anladı herhalde 😀 Ona da göz yumacağız artık sen dizi başından beri melaike gibi takıl sonunda zaten seni ancak o kıyafet paklardı 😀 Hatta final bununla da kalmıyor special bölümle birlikte çok daha güzel sürprizleri de öğreniyorduk 😉 Bu yüzden BOF final bakımından oldukça zayıf diyebilirim.

HANA YORİ DANGO : 8 BOYS OVER FLOWERS : 5

10) SOUNDTRACK BAKIMINDAN DEĞERLENDİRME

Burada oyumu BOF dan yana kullanıyorum. Çünkü Hana Yori’de Love So Sweet ve Flover Of Life’dan başka öne çıkan parça yokken BOF un soundtrackı baştan aşağı dinlenesi parçalarla dolu sağlam bir çalışma olmuş.

SONUÇ

HANA YORİ DANGO : 8 BOYS OVER FLOWERS : 6

Eveeeet nihai sonuçta benim puanlamama göre HANA YORİ DANGO çok daha başarılı bir dizi. Takdir size kalmış 😀 Postumuzun vedasını da şampiyon dizimizin en sevilen iki parçasıyla yapalım,

FLAVOR OF LİFE

ARASHİ – LOVE SO SWEET

106 Yorum

  1. mavi

    bnde iki ayrı yazı yazdım ve taraflı yaklaştığım çok belli oldu 😛
    ama haklısın her noktaya katılyıorum sayılır. Özellikle başrolde kız oyuncusu açısından ofsayt hatta direk kırmızı kartlıktı BOF o kızın sempatik olmaya çalışıp olamamaları,o gülüşü yedi beni.
    Aşk muhabbetinde ise gerek nişanlı gerek Ji Hoo o kadar ön plana çıktı esas çift o kadar ayı kaldı ki.. Bide kendi çiftleri ile araları süperdi. Jun Pyo ile kız,Jan Di ile Ji Hoo sürekli beraber eğlnece halinde. O kadar ayrı kalıp illada birbirlerini istemeleri saçma olmuş. Ama Hana Yori’de ben her ne kadar Ruiiii diye ağlasamda Makinon’nun Domumyouji’yi seçmesi o kadar da garip gelmemişti. Bu dizide çok fazla ayrıldılar ve 25 bölüm olmadı yani.
    Ayrıca Rui’nin Ma-ki-no demesi yeterdi ama burdaki çouck o kadar soğuk o kadar uyuz ki. Jun Pyo ise seven erkek rolüne girememiş bence. Tikky olmuşş ama aşık olamamış.
    Kore versiyonu yakışıklı diyolar o değişir ben 4 numara hariç hiç birini beğenmiyorum hem önemli olan tip değil elektirik ben o elektiriği tee Japonyadan aldım ama Koreden buraya gelemedi =)
    Son olarak aptal turuncu kafanın atının adı RUİ’ydi. taktım buna =/

    • mavi bütün eleştrilerin yanlış. sen kim oluyorda BOF’a atyorsun.bide kalkmış o meymenitsizlerle BOF’u karşılaştırıyorsun.bir daha da le min ho’nun oyunculuğuna laf etme. le min ho alayınıza yeter.(tipiyle,duruşuyla,oyunculuğuyla)

      • Kısaca diyorum ki hassstir. 😛 Eleştriyi kaldıramıyorsan bari akıllı konuş. İsteyen istediği kişiyi eleştirir. Le Min Ho ahım şahım bir oyuncu değil. Sırık gibi boyu yüzünden çoğu zaman kendini kamburlaştırarak sahnelerini oynamak zorunda kalan, mimikleri kısıtlı, kalıpların dışına çıkamamış Kore’li aktörlerden sadece biri… Hayranısın anladım da affedersin herkes gibi o da eleştirilebilir. BOF iyi bir diziyse Hanadan daha iyi bir dizidir. Bilmiyorsan izle de öğren, bu yazı bunun için yazıldı.

      • BOF SEVİNÇ

        sana katılıyorum aynısını yapmaya kalkmışlar korelilerinki daha güzel olmuş her turlu şeyde aynısını yapmak için çalışmışlarr

      • Ceyda

        Adı ”Oppa” olan birinden nasıl bir eleştiri bekliyorsunuz mk ahsjkdcf

  2. Evet canım ben de okudum yazdıklarını çok güzel yazmışsın bazı yerlerde koptum hele de Ji Hoo’ya buzdolabı demişsin ya 😀 Ama doğru yani mimiksiz bir surat ve beyaz kıyafetle tıpkı bir buzdolabı gibi ehehe 😀 Ama annesinin yüzğğünü aldığı sahnede hönkürerek ağlamıştı ya onu en çok orada beğendim 🙂

  3. missy

    wow süper bir değerlendirme olmuş. Bana da japon versiyonu izlememi tavsiye etmiştin ama ben tüm saçmalığına rağmen nedense kore versiyonuu bitirdim 😛 yalnız ben bir ara başrolleri bırakıp en iyi arkadaşların aşklarına hasta olmuştum çocuk çok şekerdi yaa 😀

  4. Belki japon versiyonuna şans verirsin artık zira aynı konuyu işleseler de değerlendirmelerde gördüğün gibi aralarında aslında büyük farklar var. 🙂

  5. Ruinin Ma-ki-no demesi bence de çok şekerdi. Domyuji aşkını son derece belli etti ve sahip çıktı ama neden bilmem bu versiyonda bir tek Makinoyu oynayan kız hoşuma gitti. O ne sade ne duru bir oyunculuktur. Sesi hele Jandiye kıyasla o kadar yumuşak ki. Yine de BOF benim için başkadır ya. Belki de Korelilerin görseli daha iyi o yüzden. Renkler, giysiler, eşyalar vs. Hepsi çok göz alıcı. Peki Meteor Garden? Ona da biraz baktım ama Çinceye dayanamadım Barbi denen kızda ayrı bir çirkin :D:D beğenmedim.

  6. Meteor Garden’in oyuncularına şöyle bir göz attım ve ıyk olmama yetti. Hele de Domyouji rolündeki ufaklık bile fersah fersah uzak durmaya yeter. Ama Tayvan versiyonunun ilk bölümünü izlemiştim. Neden dersen bırakamadım çünkü gülmekten kriz geçirmekle meşguldüm. Alaam o kadar komik ki diğer bölümleri izlemeye cesaret edemedim gülmekten öldürebilirdi ehehe. Domyouji rolündeki arkadaşı kafasında bandana ile gördüğüm andan sonrası çok silik zaten 😀

  7. mavi’nin yazısını da yorumlamıştım zamanında. senin de düşüncelerinin benzerliğini görünce şaşırdım. hatta şu ma-ki-no olayını aynen yazmıştım bir de rui’min selvi boyunu 🙂
    bu kapışmanın galibi benim açımdan da hana yori dango. hatta mavide de demiştim, önce kore versiyonunu izlediğim halde hyd çok daha iyiydi. ben aşk-meşk mevzularını korelilerin daha iyi işlediğini düşünürüm, buna rağmen bof bana çok yavan geldi. başroldeki çifti bir türlü yakıştıramadığımdan dizi bir türlü sarmadı, ama garip bi şekilde sonuna kadar heyecanla izledim. dediğin gibi bu aşkın inandırıcı gelmemesinde bof’deki yan karakterin çok etkisi var. jan di’nin jun pyo’yu seçmesi saçma geliyor haliyle. yine haksızlık etmeyeyim ikisi de güzeldir, hoştur da, bof bazı şeyleri daha klişeleştirmiş gibi ve hyd her daim bir adım önde bana göre 🙂

  8. Aslında bu vs olayı benim aklımda bile yoktu. Ama benim forumda mavi ben ce üye arkiler çok tartışınca, ikisi arasındaki farkları konuşunca yazasım geldi. Hatta Maviş ile gün farkı var aramızda aynı şeyi düşünmüşüz 😀 BOF u izlediğimde kesinlikle Ji Hoo karakterinin başroolmüşçesine öne çıktığını hatta esas erkekten daha esas erkek olduğunu görünce şaşırdım. Zira HYD da Rui’cim de sevilien bir karakterdi ama ne zaman geride durması gerektiğini bilirdi, Makino ile olan ilişkisindeki arkadaşlık çizgisini korumayı becerebilmişti.Onu hem sevdiğini hissediyordunuz hem de onun Makino’nun Domyouji’ye olan aşkına da saygı duyduğunu biliyordunuz. Oysa BOF da adam aşık olduğunu bile itiraf etti, yüzük verdi falan. Yani kim öteki yarma ile olsun ister ki kihihiiki 😀

  9. BOF dan uzak duruyorum demiştim ama herkes bof bof deyince bir göz atayım dedim. esas kız tam fiyasko. o iğrenç yemek yeme sahneleriyle, hık mık ederek konuşmasıyla beni tamamen kendinden soğuttu. ailesinin aha sana zengin koca tavla birini tavrı tam çingeneceydi… HYD nun yanına bile yaklaşamaz bence.

    • BOF kendince özgün olmaya çalışmış şimdi allah için hakkını yiyemem ama evet bence de kız karakter işe yaramaz biriydi. Erkek karakterler de olmasa dizi işe yaramazdı gerçekten. Neyse ki onlar fena değil de kurtarıyorlar diziyi.

  10. Doris

    Çoğunlukla katılıyorum da Hana Yori Dango’da planetarium da mükemmel bir şarkı.

    • Aynen ben de çok severim parçayı ama sadece bu şarkıyla güzelim BOF soundtrackıyla boy ölçüşemiyor maalesef.

  11. vs.vs.vs. :)

    Biraz geç bir değerlendirme olacak ama … Tabii ki herkesin kendi görüşü, buna sonsuz saygım var ancak bu kadar taraflı konuşmak, bilemiyorum… Lütfen Kore’ye özenti olarak bakmayın. (ön yargılı yaklaşmadan değerlendirin.) Karşılaştırmayı yapan arkadaşımız “Boys Over Flowers”a iyi dediği yerde bile puanlamada (ki puanlamayı umursamıyorum,her zaman yazılı/sözlü ifade taraftarıyım) Boys Over Flowers’ı puandan muaf tutmuştur. Galiba finalden şikayetçi olanlar var. Şunu belirtmeliyimki Kore dizilerinin geneline bakacak olursak, Türklerdeki gibi finali yayarak vs. final yapmazlar. Ben burda kültür farkı görüyorum. Ayrıca Kore versiyonunda finali evlilik teklifi sahnesi yerine Jandi’nin JoonPyo’nun hafızasını tazelemek için havuza atladığı sahne olarak görüyorum. Jandi’nin tavırlarından da pek hoşnut değilsiniz galiba 🙂 Yemek yeme sahneleri… Arkadaşlar sadece diziye bakmayın. BAKTIĞINIZI GÖRÜN. Olaya bir Türk olarak değilde bir çinli yada bir Koreli olarak bakın. arada kültür farkı var. Eğer bu Türkiye de olsaydı hoş karşılanmazdı ancak orası Kore. Haklısınız biraz abartılmış olabilir ancak işin içine biraz kültür farkı ve JanDi’nin diğerleriyle arasındaki farkı gösterme çabasını katacak olursak bence bu doğal bir şey. Oyuncuların (görünüş bakımından) arasındaki farka bence hiç girmeyelim. Kore açık ara önde. [ki eleştirmenimiz bunu kabullenmiş ancak skorlar şu şekilde: HANA YORİ DANGO : 2 BOYS OVER FLOWERS : 1 (ahhh sizi seviyoruum 🙂 ❤ ] sizinle uzun bir karşılaştırma yapmak isterdim ancak bu kadar yeterli diye düşünüyorum.

    • Kore’ye nerde özenti olarak bakmışım ki pardon? Burada BOF u türk dizileriyle kıyaslamıyorum dikkat ederseniz aynı mangadan uyarlanmış iki farklı diziyi kıyaslıyorum. Belki de objektif olması gereken ve iki diziyi de bir ele alarak değerlendirmesi gereken sizsiniz. Zaten dikkatsizliğiniz Oyuncu Bakımından Değerlendirme de her iki tarafa!!!! da birer puan verdiğimi fark etmemiş olmanızdan anlaşılıyor. Koreli oyuncuların yakışıklılıklarının hakkını vermekle birlikte tüm kadro olarak değerlendirdiğimde her iki dizide de seçilen oyuncuların karakterle uyduğunu düşündüğüm için her iki diziye de birer!!! puan verdim ki zaten orada yazıyor bu. Kore versiyonunda neden puan kırıklıkları olduğunu zaten açıkladım ki siz bile finalin yeterli derecede tatmin edici olmadığında hemfikirken kalkıp itiraz etmeniz biraz saçma olmuyor mu? Jan Di’nin yukarıda ne yemek yemesi ne de Kore kültürüne uygun olarak uyarlanmış sahneleri eleştriliyor. Jan Di’yi beğenmiyorum çünkü gülüşü yapmacık, tavırları yapmacık ve aşkı da yapmacık.. Bu kadar basit. Hareketleri ve tavırları içtenliğini yansıtmıyor ve bunun kültür farkıyla falan alakası yok. Burada Türk Kültürü ve Kore kültürü kıyaslanmıyor önce bunun farkına varın diyorum. Eğer Hana Yori Dango’yu izlemediyseniz ki diziyle alakalı hiçbir cümleye yer vermemiş olmanızdan bu sonucu çıkarıyorum, adil bir kıyaslama yapmıyor olduğunuzu fark etmenizi isterim. Teşekkürler.

  12. kdte

    hiçte bile bbnce kore versiyon daha gzell finalde evlenmelerini görmemz monoton olurdu ve aklda kalıcı bir diziydi ve ayrıca karakterlerin dış görünüşüde çok önmli bu yzden kore leri kutluyorm japonlarada saygı duyuyormm tabi..

    • O sizin fikriniz efem yukarıdaki de BENİMKİ 😀 Herşey dış görünüşten ibaret olsaydı oscar alan bütün oyuncular manken olurdu 😛

  13. kdte

    oyunculuk etkenlerndn biride dış görnştrr 🙂 bu da bnm görüşüm…. ödül alındı zatn :

    • Neden yukarıdaki çarpı işaretinden yardım alıp kendini ve o katlettiğin Türkçe’ni de alıp buradan gitmiyorsun? İkimiz için de daha hayırlı olur. Fikir ayrılığı denen şeyden haberdar olmayan miniklere laf anlatacak havada değilim şu anda…

  14. anime__

    dizinin Japon versiyonunu izlemediğim için o konuda bir şey diyemem ama bof ile ilgili söylediğin her şeye katılıyorum 🙂 hatta dizinin finalinde geum jandi ve yoon ji hoo’ nun evlenmesi gerektiğini kesinlikte düşündüm. 🙂 bence yoon ji hoo çektiği o kadar acıdan sonra mutluluğu hak ediyordu 😀

    • Teşekkürler yorumun için 🙂 Sana Hana Yori Dango’yu da tavsiye ederim. Hem seviyeli ve kaliteli bir japon dizisi seyretmiş olursun hem de BOF la arasındaki farklı kendi gözünle kıyaslama fırsatını bulursun 😉

  15. Ben bu güzel diziyi henüz izleyebildim. Sadece BOF’u izledim ve Japon versiyonunu izlemeyi düşünmüyorum. Hem o kadar çok vaktimin olmamasından, hem de BOf’u çok fazla sevmiş olmamdan.
    Dizinin finalini ben de hiç beğenmedim, tamam evlenecekler kavuşuyorlar anladık ama; bence bir düğün sahnesi mutlaka çekilmeliydi. Bir blogda 2. sezonu çekilecekmiş gibi bir yazı görüdm ama ya hayaldi bu ya da yalan haber, hiç öyle bir atılım yok, ama bende isterdim şahsen. Mutlu oldukları Jandi ev ailesinin biraz zenginlik ve sefa sürdüğü zamanları ve dizide çok falza göremediğim yakınlaşmalarını romantik anlarını izlemek isterdim..

    Sevgiler,

    • Teşekkürler yorumun için. 🙂 Aslında BOF dizisinin 1 sezonu Hana Yori Dango dizisinin 2 sezonunda olan biten her şeyi işlemiş. Ancak Hana Yori Dango’da bir de special film var. Bunu baz alarak belki bir yeni sezon yapılabilir ancak bence çok gereksiz. Olan oldu, karakterleri canlandıranlar çok değiştiler. Ard arda gelseydi belki çekilebilirdi ancak şu anda ben de olasılık dışında görüyorum 2. sezon dedikodularını.

  16. Kaç bölüm japon versiyonu?

    • Sezon 1 – 9 bölüm

      Sezon 2 – 11 bölüm

      Bir de special film var 2. sezondan sonra.

  17. Merisa

    Yaptığın eleştiriyi ve yorumların hepsini teker teker okudum. Öncelikle Kore’yi savunmaya çalışanlar yada BOF daha güzel diye inkar eden kişiler; arkadaşımız her iki ülkenin de yaptığı diziyi eleştirmiş. Gidip tekrardan dikkatli okumanızı tavsiye ederim. Eğer taraf tutarak bu yazıyı yazmış olsaydı, BOF puan alamazdı bile. Ayrıca her şey dış görünüşten ibaret değildir. Dış görünüş bize duyguları aktarabilir mi? Orada yaşananları hissettirebilir mi? Hayır. Bu yüzden lütfen düşünerek yorum yapın.

    Yaptığın değerlendirmeye gelirsek, bence gerçekten adil olmuş. Her şeyi değerlendirmiş ve karşılaştırmışsın. Uyarlama bakımından HanaDan’ı tek geçerim. BOF’un da elbet güzel tarafları vardı. O da kendine göre hoş bir diziydi. Fakat HanaDan ile karşılaştırdığımda biraz, nasıl desem sönük kalıyor. Japon versiyonunda duygular o kadar belliydi ki, ayrıca yapmacık tavırlarda yoktu. Her şey açık açık anlatılıyordu. Ve başroldekilerin aşkı izleyiciye mükemmel şekilde ulaşıyordu. Final bakımından ise tamamen yine katılıyorum sana. BOF oldukça zayıf kalıyor. İzlediğimde gerçekten hayal kırıklığına uğramıştım. Fakat BOF görsellik açısından oldukça güzeldi. Renkler canlıydı.

    Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim Rui’nin Makino~ deyişini bende çok seviyorum! ^__^

    • Teşekkürler yorumun için 🙂 Zaten okuduğunu anlayan insan kendini belli ediyor 🙂 Çoğunlukla yanlış anlamalarla ve Kore versiyonunun fanlarına laf anlatmakla geçti cevaplar ama olsun. Bir kişinin bile Hana Yori Dango’yu da seyretmeye karar vermesine yarayacaksa bunu da yaparım. Çünkü gerçekten kaliteli bir dizi ve BOF u seyrettim ama bunu seyredince ne olacak diye düşünmeden, gönül rahatlığıyla izlenebilecek bir dizi. Zaten başladıklarında duygu samimiyetini hissedip bırakamayacaklar. 😉 BOF bazı bakımlardan Hanadan’dan üstün olsa da konuyu işleniş, duygu aktarımı ve finali bağlayış bakımından Hanadan BOF un bir adım önüne geçmeyi başarıyor bence. İşte değerlendirmemden çıkan sonuç bu benim. 🙂

  18. ooo

    Ben ilk önce boys over flowers sonra hana yori dango yu izledim iki dizide gerçekten çok güzeldi ama neden hana yori dango ya çekimi kötü filan dediklerini anlamıyorum evet bencede bof çekimi daha iyidi ama sonuçta biri 2005 biri 2009 da çekilmiş tabi ki boys over flowersın daha iyi olacak yada yok hana yori dangodaki tipler çok çirkin boys over flowerstaki f4 ün yanından bile geçemez filan diyolar ben goo jun pyoyu çok seviyorum ama bence domyouji daha tatlı. Boys over flowers izlerken bazen o kadar sıkılıyodum ki hızlı hızlı geçiyodum ama hana yori dango öyle olmadı bence iki diziyide izleyip yorum yapmalılar. Yazdıklarını bende katılıyorum bunu yazmak için çok uğraşmışsındır ellerine sağlık 😀

    • Teşekkürler yorumun için 🙂 İnsanlar bilmeden konuşmayı seviyor 🙂 İlla sevdikleri diziyi savunacaklar ya 😛 Ama Japon dizilerine bakıldığında genellikle öyle parlak janjanlı renkler kullanılmaz. Olaylar her daim gerçek hayata tutunuyormuş izlenimi verir çekim teknikleri sayesinde. Elbette Kore dizilerindeki gibi canlı ve pırıl pırıl dizi izlemek de güzel ama dediğin gibi bir yerden sonra insanı sıkmaya ve insanda biraz duygu görme isteği yaratmaya başlıyor. 😉 Yorumlarını yapmadan her iki diziyi de izlemelerini tavsiye ediyorum okuyuculara 😉

      • ooo

        dediğim gibi iki dizide çok güzel ama bana hana yori dango biraz daha güzel geliyor 😀 yani böyle olmasıda senaryosu filan ne biliyim domyoujinin kelimeleri filan yanlış söylemesi mesela gezegenlerin sıralanması sui kin chi ka moku do ten kai mei olmasına rağmen domyoujinin sui kin chi moku dotten kororin demesi beni çok güldürmüştü 😀 yada 1. sezon final bölümünde makinonun yaptığı kurabiyesi ilk çok beğenmesi gülmesi bi anda yüzünü buruşturup kötü işçilik demesi 😀 haa ama lee min ho da gerçekten çok iyi oynamıştı

    • Eheheh evet Domyouji gerçekten komikti. Jun Pyo maalesef onun kadar komik olamadı ama elinden geleni yaptı kereta, hakkını yememek lazım. O kazık boyuyla oynadığı hatunu düşünürsek çok bile yaptı 😀

      • ooo

        uykuda konuşma uyudunuz zaman konuşmaktır uyanıkken konuşma ise uykuda konuşma değildir yani bu uykuda konuşmaysa uyanıkken konuşmakta uygundur ama uykuda konuşma değilse uyanıkken konuşmadır uyanıkken konuşmak ise uymamak anlamına gelir diyip sonra okula güç gösterisi yapması aşırı derece güldürmüştü 😀 Humingyay diyişi filan çok tatlıydı 😀 matsumoto jun domyouji karakterini gerçekten çok iyi canlandırıyordu 😀

  19. seniduydum

    Bof’u ve Hana Yori Dango’yu izleyen biri olarak kesinlikle doğru bi puanlama yaptığınızı düşünüyorum 🙂 Bof’un çekim kalitesi gerçekten daha iyi sonuçta yapım yılı çekim tekniği farklılıkları vs var.. Ama nedense senaryosu çok kopuktu..Jun Pyo başrol değil de öksüz evlat gibiydi resmen 2.plana atılmıştı zavallı ..Ji Hoo ve Jan Di olsaydı keşke dedirtmişti bana kızın Jun Pyo’yu öyle yürekten falan sevdiğine kimse inandıramaz beni ..Zaten Jan Di’yi oynayan kızı nasıl seçmişler anlamadım duygusuz pis şey :S Japonların ise çekimi çok ahım şahım olmasa da işleyişleri kesinlikle bin kat daha güzeldi 🙂 Makino ve Domyouiji ‘nin aşkını hissetmeyen yoktur herhalde zaten.. Ji Hoo’nun aksine Rui öyle her taraftan çıkıvermedi 2.adam olmasını bildi efendi efendi oturdu yerinde 😀 .. Sonuç olarak Hana Yori Dango daha güzeldir 🙂 Yazınız için teşekkürler 🙂

    • Teşekkürler 🙂 Gerçekten benim de en sinir olduğum noktalardan biri Jun Pyo’nun silikliği, ikinci adamın bariz bir şekilde birinci adam koltuğuna oturmasıydı. Hatta finalde bile birinci adam yeterince ağırlığını koyamadı. Oysa Domyouji karakteri dizinin başından sonuna kadar ağırlığını koydu diziye, Rui ise dediğin gibi finali gölgede bırakmadı, ikinci adamlığını bildi 😉 Gerçekten bence Hanadan’a bir şans verenler ne kadar güzel bir dizi olduğunu görecekler 😉

      • seniduydum

        Böyle kararsızlık da olmaz ki son dakikaya kadar insanı şüpheye düşürüyor kız resmen..O kız nasıl doktor oldu onu da anlamadım aptal şey n’olucak :S Domyouji ilk bölüm beni resmen fıtık etti ama fark ettim ki 2.bölümde çocuğun adını sırıtık bir vaziyette mırıldanıyorum diziyi izlerken..Seviyorum dedi bekledi çekip gitmedi garibim 🙂 Hemen de tav olurum zaten ben böyle karakterlere oldum olası 😀 Normalde 2.adamları hiç sevmem ya yırtık olurlar ya da sefil ..Ama Rui’yi sevdim nedense..Oguri Shun’dan olsa gerek 😀 Kore yapımı izleyenler japonların F4’ü beğenmiyor baştan bu konuda bi kayıp var zaten.. Adamların tipine bakmadan karakteri izlese zaten herkes beğenirdi..Keşke herkes izlese..

    • Çok haklısın işte Kore’li versiyondaki yüzeyselliğin bir kanıtı daha. Hayranlar çünkü adamların tiplerini beğeniyorlar. Oysa sergilenmiş ahım şahım bir oyunculuk yok. Hanadan’ı seyrettiklerinde aralarındaki farkları çok iyi anlayacaklar ama nerdeee 🙂 Kore versiyonu seyrettikten sonra Japon versiyonu seyredenler eğer akıllarını başlarından alacak bir ikinci adam bekliyorlarsa havalarını alacaklar. Çünkü Rui öyle bir karakter değil. Tipininin çok ötesinde özelliklere sahip. Gerektiği zamanlarda ortaya çıkıyor ve kayboluyor o kadar 🙂

      • seniduydum

        Kore’de benim oyunculuğunu çok fazla beğendiğim insan pek insan yok zaten.. Kabul etmek gerek adamların tipleri iyi ama sırf tiple olsaydı … Ji Hoo karakteri çok sıkıcıydı bana göre yok dedesi yok hüzünlü havalar yok Jan Di’ye körkütük aşık olmalar..Cidden de Rui arada gelip gerektiğinde Domyouji ‘ye aragaz veriyordu gidiyordu ya 😀 O sıradan çift randevusunda falan :D:D

    • Ji hyoo karakterine çok fazla gereksiz detaylar eklemekle aslında uyarladıkları karakterden çok farklı bir karakter yaratmış oldular. Düşünsene Rui ne olmuştu? Ji ne oldu? hehhe 🙂

      • seniduydum

        İkisinin sonu zaten ayrı komik 😀

    • Mesajını editledim zira Spoiler vardı kusura bakma henüz Hanadan’ı izlemeyenler için olayın sürprizi kaçmasın hahah 😀

      • seniduydum

        pardon 😀
        gerçekten büyük bi süpriz 🙂

  20. Arzu

    Yazınızı okudum ve size katılıyorum. Ayrıca adil bir değerlendirme olmuş. Sırf bir dizinin hayranısın diye de o dizinin iyi yanlarını göklere çıkarıp kötü yanlarını yok saymayı da anlayamıyorum.

    Ben de ilk BOF ile başladım maalesef ki diziden soğudum resmen. Daha sonraları o kadar bunalttı ki beni sırf Km Bum’un olduğu sahneleri izleyip geçtim sonuna kadar.

    Kore versiyonunda kendi kültürlerine uyarlamaya çalışıldığı söylenmiş,ama bu sadece davranışlar, hareketler bakımından olsa gerek; zira senaryoda hiçbir bütünlük ve mantık birliği yoktu. BOF’taki kızın okula kabul ediliş sahnesi hala aklım mantığım olmuyor. Bu kadar mı saçma olur. Oysa japon versiyonu kültürlerine gayet iyi oturtulmuş ve mantık hatası bulamazsınız japon kültürünü bimiyorsanız bile. Kız prestijli bir lisede okumak için lise sınavlarına girip o okulu kazanıyor ve sonradan nasıl bir okul olduğunu öğrenince ailesinin bizim kızımız en iyi liseye gidiyor diye çevresine böbürlenmesinden dolayı onları hayalkırıklığına uğratmamak için okulu bırakmak istiyorum bile diyemiyor 😦
    Şu çay yapan oğlan mesela. BOF’ta onu çömlekçi yapmışlar. Bilmiyorum Korede bu Koreye ait geleneksel bir şey mi, öyleyse bile yeterince yansıtılmamış kültürlerinin bir parçası olarak. Oysa HYD’da öyle mi? Zate çay yapmak ve sunmak Japonlarda bir gelenek olmasının yanı sıra bir sanat ve dizide çok çok iyi yansıtılmış.

    BOF versiyonundakiler daha yakışıklı deniyor, ama kusura bakmayın bence JApon versiyonundaki Domyuji, Rui (aşkkkım yaa) ve şu çay yapan oğlan (çok karizmatikti bence) BOF’takilerden daha iyi. Lee min Ho o perma saçlarıyla hayatındaki en çirkin tipleme olmuş, Kim Hyun Joon tamam yakışıklı çocuk ama Oguro Shin ile karşılaştırılınca maalesef geri planda kalıyor.

    • Teşekkürler yazımı beğenmenize sevindim 🙂 Ben olabildiğince adil davranmaya çalıştım ve sadece tek versiyonu seyredip diğerine burun kıvrılmasını istemediğim için bunu yaptım. Her iki dizinin de güzel tarafları olduğu gibi negatif tarafları da vardı ama BOF ta bu daha yoğundu.

      Hayır orjinal mangada da karakter tıpkı Hanadan’da olduğu gibi seremoni ustası çömlekçi değil 🙂 Yani zaten Hanadan orjinal mangaya uygun uyarlandığı için çok daha derli toplu ve düzgün ilerliyor, karakterlerde boşluklar olmuyor. BOF ise uyarlamanın uyarlamasını yaptığı için baştan zaten kaybediyor, bir de bazı şeyleri kendi kültürlerindeki geleneklere göre değiştirmeyi tercih edip, iki erkek karakter arasındaki rekabetin cılkını çıkarttıklarında maalesef negatife geçiyorlar. 😉

  21. BOF

    SİZ KÖTÜ ELEŞTİRİ YAPAN ARKADAŞLAR BU DİZİNİN KIRDIĞI REKORLARDAN ALDIĞI ÖDÜLLERDEN BİHABERSİNİZ HERHALDE VE NE KADAR ÇILGIN HAYRANLARI OLDUĞUNDAN AYNI SAHNELERİ YÜZLERCE DEFA ÖZLEYİP ÖZLEYİP İZLEDİKLERİNDEN BU FİLMİN JAPON VERSİYONUNU HİÇ BİLMEYEN HİÇ DUYMAYAN YÜZLERCE İNSAN VAR SADECE BENİM ÇEVREMDE VE HEPSİ DE G.KORE VERSİYONUNUN HASTASI HATTA G.KORENİN SADECE BU DİZİSİ DEĞİL BİRÇOK DİZİSİ HAKKINDA AYNI HAYRANLIKLARI BESLİYORLAR ŞİMDİ BAŞARILAR ELEŞTİRİLİRKEN DUYGUSAL OLUNAMAZ VE ASLA TARAF TUTULAMAZ VE ÇOĞU ZAMAN BOYNUZ KULAĞI GEÇER ÇÜNKÜ KULAK BOYNUZA BİR ÖRNEK VE TECRÜBEDİR. ŞİMDİ TÜM DÜNYADA MİLYONLARIN HER ŞEKLİYLE SEVDİĞİ 7DEN 70ŞE ÇOK ÇEŞİTLİ YAŞ GRUPLARININ İZLEDİĞİ VE BU KADAR SEVDİĞİ SEVDİKLERİ DE İZLESİN DİYE BU KADAR TELLALLIK VE REKLAM YAPTIĞI BAŞKA BİR DİZİ DAHA TANIMIYORUM BEN BOF DIŞINDA. LÜTFEN ELEŞTİRİLERİNİZDE ADİL OLUNUZ ŞİMDİ EĞİTMENLER DAHİ BU FİLMİ TÜRK GENÇLERİNE İZLETMEYE BAŞLADI ÇÜNKÜ FİLM O KADAR DENGELİ VE SEVİYELİ Kİ BİZ TÜRK MİLLETİ OLARAK YILLAR YILI BÖLE TEMİZ BİR GENÇLİK DİZİSİNE KENDİ ÖZ YAYINLARIMIZDA ŞAHİT OLAMADIK NE ACIDIR Kİ AMA EN AZINDAN YAPANLARI TAKDİR ETMEYİ BİLELİM BURADA N BOF EKİBİNE VE BOF GİBİ KIYMETLİ VE SON DERECE HER AÇIDAN KALİTELİ OLAN BİR FİLMİN YAPIMINDAN YAYININA HER AŞAMADA AZ YA DA ÇOK EMEĞİ GEÇEN HERKESE VE BÜTÜN KORE HALKINA ÇOK TEŞEKKÜR EDER VE SAYGILARIMI SUNARIM…

    • Hahaa vallahi gülüyorum yav 🙂 Fangirllüğün bu kadarı :))) İlk önce farkında olman gereken acı ama gerçek bir şeyden bahsedeyim çevrendeki herkesin Kore dizilerini sevmesinin nedeni senin çevrenin bu kişilerle çevrili olması :))) BOF elbette çok başarılı bir dizi ve ben de sezarın hakkını sezara verdim zaten, çok çok adil oldum ve detaylıca inceledim. Hana Yori Dango’yu izledin mi yoksa tek taraflı bir değerlendirme mi yapıyorsun? Adil olabilmek için her iki diziyi de izlemeni ve yakışıklıların kör ettiği gözlerini devreden çıkararak dizileri değerlendirmeni isterim. 🙂

      TRT okul millet eğitilsin diye BOF u yayınlamıyor. TRT zaten okul dizilerini seven bir kanal ve bizlerin geçmişte çok sevdiği okul dizilerini de yayınlamış bir kanal. Şimdi Kore yapımları da bu kadar gündemdeyken okulda geçen bir kore yapımını yayınlamaları gayet mantıklı ve güzel bir şey. Çoğunluğun Kore yapımlarını beğeniyor oluşu ve Japon yapımlarının daha az takip ediliyor oluşu Japon yapımlarının kötü olduğunu kanıtlamaz. Sadece popüler olmadıklarını gösterir. Yoksa Taiwan dizilerinde de Japon dizilerinde de Çin dizilerinde de güzel yapımlar ortaya çıkıyor. Dediğim gibi popülarite etkisi burada etken faktör.

      Bence at gözlükleriyle olay değerlendirmesinde bulunmayın. BOF güzel bir dizi ama muhteşem değil abartmayalım. Zaten HANADAN ı izlediğinizde aralarındaki seviye farkını çok daha iyi anlayacaksınız 😉

  22. Sally

    öncelikle burdan herkezi selamlamak istiyorum..
    ben Kore dizilerini 4 yildir izliyorum ve simdiye kadar izledigim kore dizilerinin hemen hemen hepsini cok begeniyorum.. en son izledigim diziler arasinda BOF’ta vardi fakat ne yazikki bu sene son baharda izlemek nasip oldu.. BOF dizisini izledigimde cok begenmistim aslinda ve her bölümünü büyük bir heyecanla izlemistim.. fakat ne yazikki final bölümünde cok büyük hayal kirikligina ugramistim ve “yinemi son 5 dakikaya sigdirilan bir mutluluk. neyse canim en azindan kavustular buda birseydir” diye kendi kendime mirildaniyordum.. bir filim yada video izlerken asadaki yorumlari okumayi severim ve final bölümünde hemen hemen izleyicilerin 99% BOF’un final bölümünden memnun degildi.. bir süre sonra tekrar youtubeda BOF hakkinda bir video izlerken bir izleyicinin “mutlaka Hana Yori Dangoyu” izleyin yorumunu okumustum.. o diziyi cok tavsiye ediyordu gerekse final acisindan gereksede oyuncularin oyunculugu acisindan.. bir diziyi izlemeden önce google’da önce resimlerine bakarim.. Hana Yori Dango dizisindede aynisini yaptim.. resimleri gördügümde sok oldum ve icimden “iyyyy bu diziyi hayatta izlemem. BOF’un yanindan bile gecemez” demistim.. aradan 2 ay gecti ve gecen hafta can sikintisindan evde otururken ne olduysa orda oldu ve Hana Yori Dangonun ilk bölümünü sirf merakimdan izledim.. izledigimde “fena degil” demistim ve devam izledim… izledikce izleyesim geldi.. bütün diziyi hicbir detayini atlamadan izledim ve su anda senin yazdiklarinida okudum.. Kore dizilerini gercekten cok seviyorum ve Hana Yori Dango simdiye kadar izledigim tek Japon dizisiydi.. her ne kadar Kore dizilerini sevsemde yinede kimsenin hakkini yemek istemiyorum.. evet ortada olan bir gercekte varki oda su: BOF’taki F4 cok daha yakisikli ve görüntü kaliteside artinca BOF’un daha cok izleyiciye sahip olmasi kacinilmaz oluyor.. ama tüm bunlara ragmen Hana Yori Dangoya dahada cok hayran kaldim ve inanirmisiniz Domyouji beni o kadar cok etkilediki böyle bir karakterin gercekte var olmadigi bildigim halde neredeyse asik oldum diyebilirim.. ilk izledigim bölümde ” Goo Jun Pyo’nun yanindan bile gecemez tipiyle” demistim ama tipi bir yana herseyiyle Goo Jun Pyo’yu solladi resmen.. bu degerlendirmeyi yazan arkadasa katiliyorum ben.. gercekten Hana Yori Dango’yu bütün bölümleriyle izlemeden yargilamayin ve yorumda yapmayin! ben sahsen cok acik konusuyorum ilk önce Hana Yori Dango’yu izleseydim aslinda BOF’ta daha cok hayal kirikliklarina ugrardim.. aslinda burda gercekten önem verdigimiz sey sadece dis görünüs yada görüntü kalitesi olmamali ki aslinda Hana Yori Dango’nun görüntü kaliteside kötü degil.. ve inan su an Domyouji gözümde Goo Jun Pyo’dan cok daha yakisikli görünüyor.. bazilarina gercekten AT GÖZLÜKLERINI cikarmalarini tavsiye ediyorum! heleki o cocugun bir cok kelimeleri yanlis degerlendirip yanlis cümle kurmasi yada ne bileyim tarif bile edemiyorum.. bunlarin yani sira Domyouji’nin Makinoya sahip cikmasi ve askina cok siki bir sekilde sarilmasi beni gercekten cok etkiledi.. kiza zaten laf yok Jan Di’den bin kat daha iyiydi! Rui’den bile cok hoslandim.. yani senaryo, kurgu, hikaye ve oyunculuguyla gercekten BOF’u solladi! aslinda bu dizi izlenmeyi daha cok hak ediyor! ama ne bileyim artik Koreliler reklam yapmasinimi daha iyi biliyorlar.. elimden gelse TRT’nin bu diziyi yayinlamasini saglardim.. ve inanin bu diziyi izledikten sonra BOF gözümden düstü.. hani TV’de yayinaldiklarini ögrendigim zaman moralim bile bozuluyor.. tmm izledigimde BOF’u kötü bulmadim ama finalden sonra sanki bosluklar yada eksik birseyler vardi.. demekki sadece yakisiklilik yada görsellikler bir diziyi tamamlamiyormus.. biliyorum dedigim su an sacma gelebilir ama sehsen farz edelimki Domyouji yada Goo Jun Pyo arasinda bir secim yapsaydim kesinlikle Domyoujiyi secerdim! birde senin bu yorumlarinida okudum.. anladigim kadari ile bu yaptigin degerlendirmeyle bir cok kisinin Hana Yoru Dango’yu izlemesine vesile olmak istiyorsun.. bence bu degerlendirmeye youtube’da yayinla inan bana daha cok okuyan ve gören olur! ben yayinlamak isterdim ama kimsenin emegini calmak istemiyorum 😛 … her neyse demek istedigim gibi bende Hana Yori Dangoyu herkeze tavsiye ediyorum ve gercekten Hana Yori Dango benim icinde acik farkla önde!

    • Yorumun için teşekkür ederim. Tamı tamına benim anlatmak istediklerimi yaşamış bir izleyici var karşımda. Ben bu yazıyla BOFu izlemiş ama HANADAN a burun kıvıran izleyicilerin diziye bir şans vermesini, karşılarında beklemedikleri kadar iyi bir dizi bulacaklarını ve hatta bu yazı sonunda olduğu gibi, senin de deneyimlediğin üzere HANADAN ı çok daha başarılı bulabileceklerini göstermek istedim. BOF her açıdan iyi bir dizi olsa da uyarlandığı mangayı ondan çok daha başarılı bir şekilde uyarlayan bir başka dizinin varlığını kabul etmek gerek. Japon dizisi deyip şans verilmezse çok şey kaçırılır kesinlikle. Her iki diziyi de olabildiğince tarafsız bir şekilde, her detay ve açıdan değerlendirmeye çalıştım ki şans verip HANADAN ı izlemeye karar vermiş olan izleyiciler dikkat edecekleri farklılıkları görsünler. Bu yazım için her yerde link verebilirsiniz benim için sorun olmaz 😉 Sadece kopyala yapıştır yapmayın ama link vererek yazıya yönlendirme yapabilirsiniz 😉

  23. Başka bir yazı için blogdaydım ama HYD’mi güncel görünce yorumsuz geçmek istemedim. Yine çenem düştü bugünlerde. 😀
    Öncelikle belirteyim ben BOF’u izlemedim. O yüzden onun hakkında eleştiri yapmayacağım. Sırf HYD hayranıyım diye izlemedeğim bir diziye laf edecek değilim. Yorumuma gelirsek HYD hakkında söylenenlerin hemen hepsine katılıyorum. Bu dizi sırf görünüşe bakmamak gerektiğinin bir kanıtıdır bence. İlk izlemeye başladığımda MatsuJun haricindeki tiplerin hiçbirini ben de beğenmedim. Ama bunun hiçbir önemi yok. İzledikçe oyunculuklarıyla sarıp sarmalıyorlar insanı. (Bu arada HYD’de fark edemedim ama Matsuda Shota da aslında bayağı iyi yani. Diğer dizilerini öneririm. 🙂 ) Makino hakkında herkes hemfikir zaten. Rui konusunda açıkçası ilk başlarda çetrefilli bir aşk üçgeni falan bekliyordum. Sanırım nedeni bu diziyi tanımadan çok önce BOF’la ilgili görmüş olduğum yorumlardı. Hatta Shizuku meselesi şaşırtmıştı beni. Ama ilerledikçe bu işin o kadar da abartılmadığını düşündüm. Rui çok cool adamdı vesselam. Hiç böyle durumlara bağlamadı. 😀 Yakın arkadaş konusunda ise HYD’de durum platonikti. Platonik de hayatın bir gerçeği sonuçta. O yüzden o konuya hiç takılmadım. Zaten kimyaları da uyuşmuyordu. Kıza hafiften gıcık olmuştum. :p Evlenme teklifi, final konularına ise hiç girmeyeceğim. Girersem çıkamam. Hayranlıktan çıldırıyordum o noktada. 😀 Kısacası HYD izlenmesi gereken çok güzel bir dizi. Lütfen BOF hayranları küçümseyip, burun kıvırmasınlar ve bir şans versinler derim. Ben de BOF’a şans vermek istiyorum ama Kore olayıyla pek yıldızım barışamadı. Belki ilerde… Yani böyle bir durum yoksa, ben her türlü uzakdoğu izlerim derseniz şans verin diyeyim ya da. Saygılar, sevgiler. 🙂

    • Teşekkürler yorumun için 🙂 BOF da kesinlikle iyi bir dizi ama pek çok açıdan HANADAN dan eksik kalıyor, özellikle de finalle çok kötü çakılıyor. Bunun dışında negatif ve fazlasıyla pozitif bulduğum yönlerini zaten belirttim yazıda. HANADAN ı izleyen herkes önce BOF u değil de HANADAN ı seyretseydim BOF beni hayal kırıklığına uğratırdı diyor. Sadece bu bile izleyip izlememe konusunda tereddütte olan izleyicilere bir ip ucu olsun 😉

  24. chankuwa

    uzun bir soluk verilmiş bu muhabbeti biraz ısıtayım istedim..
    Hana Yori Dango dizisini 3 gün önce bitirmiş bulunmaktayım. Hala etkisi altındayken site site gezinip, yorumları okuyordum acaba bu dizi hakkında benim gibi aynı yada benzer bakış açısına sahip insanlar var mıdır diye. Öncelikle ellerinize sağlık Darkangelhome, her yönüyle emek verilmiş ve adil yorumlanarak sunulmuş bir yazı olmuş bu. Ben de kafamda BOF ve HYD arasında kıyaslama yapıyordum kendimce. İlk izlediğim versiyon Kore versiyonuydu ki o aralar kendimi yalnızca Kore dizilerini izlemeye adamıştım. O zamanlar benim için neredeyse (başrol kızımız ve oyunculuğu hariç) kusursuz bir diziydi. Kore’nin materyalist düşkünlüğüne alıştık (alıştırıldık) olsa gerek , karakterlerin dış görünüşüyle büyülendim. Görüntü var, kabul. Lakin tabularımı yıkıp diğer versiyonlara da göz attığımda bu dizi, listemin aşağı sıralarına sürüklendi. Eksiklikler, mantık hataları, yanlış karakter vurgulama, kötü oyuncu seçimi.. Dizinin müzikleri fena değil, dinlenmeye değerler, fakat şöyle geri dönüp, açıp dinlemişliğim yoktur bu da ayrı bir konu 🙂 Meteor Garden 2. izlediğim versiyon.. Bu dizi de fena değildi; oyuncu seçimlerinin iyi olduğuna inanıyorum çünkü her oyuncunun büründüğü karaktere doğru renk verebildiğini hissettim. Yalnız, 2. sezon beklentimin kat kat aşağısındaydı, zira fazlaca dram ve gereksiz teferruatlarla doluydu. Çokça bölüm atlayıp finali izledim bu sebeple (ki bu hiç huyum değildir) Gelelim Hana Yori Dango’ya.. Fazlaca bir beklentiye girmeden başlamıştım bu diziye. “İlklerin yerini hiçbir şey tutmaz” deme zaafında bulunmuşum. Anladım ki, ilklerin yeri tutulur, ta ki daha da iyisi yapılana(yada var olmuş olana) kadar. (bu arada Japon versiyon Kore versiyonundan öncedir) Tek kelimeyle harikaydı.. Her yönüyle; hikaye, oyunculuk, müzik… İşlenen aşkı, arkadaşlığı her duyguyu fazlaca yerleştiriyor kalbinize. Hele o başrol erkek oyuncumuz (Jun Matsumoto) yok mu.. Sert ama şapşal aşık hareketleri karakteri tamı tamına yansıtmış. Nasıl desem, hikayeye sıfırdan başlamış gibi hissettirdi bana sağolsun, çok ısındım, çok sevdim keretayı 🙂 Makino ve Rui nin de yeri çok farklıdır bende. Önemli bir detay; Diğer versiyonların aksine ekranın karşısında beni keşkelere boğmadı bu dizi, büyük bir tatmin olma hissiyle son verdim o her kıymetli bölüme.(en iyi finale sahip versiyondur bu, şüphe götürmez bir gerçek) Hala da etkisi altında olmam bunun kanıtıdır. (daha da sürer bu ) Bu arada Sevgili Darkangelhome, seninle fikir olarak ayrıldığımız tek nokta dizi müziklerinde yapmış olduğun oylama. Benim için müzik olarak da HYD , BOF u kalite ve kalbe dokunuş adına geçmiştir. (Coudy noon, tsukushi, planetarium, the flavor of life…) Kısacası; BOF mu HYD mi meselesinde çok açık ara farkla HYD diyenlerdenim ben.
    Bu yazıyı sunmuş arkadaşımızın fikirlerine gereksiz çıkışmalarda bulunup, subjektif bakış açısı sergileyen arkadaşlar; ricam biraz daha olgunlaşın.. sonrası gelir zaten..(hele de sadece tek bir versiyon izleyenlerdenseniz ve izlemedikleriniz hakkında yorum yapanlardansanız boşuna doldurmayınız sayfayı)
    Bir küçük rica; hangi versiyonunu izlediniz bilmiyorum ama her birine bir şans verin,, zira her biri ayrı bir emek, ayrı bir lezzet .. Eğer Hana yori Dango’ya hiç başlamadıysanız önceliği ona verin derim ,( zamandan tasarruf adına ) 🙂
    Bu güzel yazın için teşekkürler Darkangelhome, HYD için birkaç kelam edebilme fırsatı vermiş oldun bana.. Klavyenden güzel yazılar dökülmesi dileğiyle…
    Takipçinim.. 🙂

    • Teşekkür ederim yorumun için 🙂 Bu yazıyı yazmaktaki amacım iki güzel ama aynı konuyu işleyen diziyi kıyaslamanın yanı sıra birinden biri hakkında bilgi sahibi olmayanları da bilgilendirmekti. Çünkü BOF u izleyen Kdrama izleyicileri genellikle diğer Asya dizilerine veya aynı konuyu işleyen diğer dizilere hemen burun kıvırıyorlar. Yukarıda örneklerini göreceğin üzere 🙂

      Ancak işin aslı öyle değil. Şans verirlerse gerçekten kaliteli, zevkle izleyebilecekleri ve sonrasında senin gibi tavsiye edebilecekleri dizilerle karşılaşabilirler. Yeter ki ön yargılı olmasınlar 😉

      Elbette HANADAN ın soundtrackı da çok başarılı, ben de gerçekten çok seviyorum özellikle de ” Flavor of Life ” off ne muhteşem bir parçadır ❤ Ancak BOF da komple bütün soundtrackın başarı olması puanı almasını sağladı. 4 parça bütün puanı alması için yeterli değildi Hanadan'ın 😉 Adil olarak değerlendirmem gerektiği için bu şekilde yaptım ama benim gönlüm her zaman Hanadan'dan yana 😉

      Hanadan yukarıda belirttiğim nedenlerden BOF tan daha başarılı bir dizi. İzlerken ve bitirdiğinizde içini sıcacık yapan ve uzun süre aklınızda yer tutan o güzel, hatırlanası diziler vardır ya işte Hanadan onlardan biri. Hanadan sanırım en basitinden şu bakımdan BOF u geçmeyi başarıyor, içinde barındırdığı ünlülerin ışığında boğulmuyor, onlar için senaryoyu saptırmıyor ve duygulara yoğunlaşıyor, basitçe aşkı anlatıyor, saf ve muhteşem bir aşkı, tereddüt yok, ikilemde kalmak yok, kalbi bir başkasıyla çarpıştırmak yok. Bu bakımdan Hanadan BOF a fark atmasını beceriyor 😉

      Yorumlarını eksik etme yine 😉

  25. ela

    çok saçma HANA YORİ DANGO çoooooooooook kötü bence bunu kim yaptıysa boys over flowers ı bir daha izlesin hem her şeyin orjinali güzeldir.

    • Evet haklısınız. Çünkü Orjinal yapım HANA YORİ DANGO dur. BOF onun bir uyarlamasıdır :))))))) Çok gülüyorum böyle saf, ne dediğinden habersiz insanların yazılarını görünce 😀

  26. 😀 üstteki iyiymiş. tabiki her şeyin orijinali daha iyi. arkadaş keşke mesajı yazmadan önce yapım yıllarına bir baksaymış… LMH ve KHJ yakışıklı kabul, hepimiz F4 için izledik ama lütfen o yabani ot’un süper olduğunu söylemeyin… matsujun ve ogiri shun da bir kalemde silinemez… BOF bayan oyuncu ve çingene ailesi hariç iyiydi kabul ama Hanadan bambaşka… ön yargı yapmadan önce bir şans verilmeli… bu arada ben düğünün olduğu sinema filmini izlemedim sanırım hala. 😀 bir ara izleyip aradan çıkarayım. hatta baştan bir kere daha izleyeyim ben… 😀

    • Di mi? 🙂 Yaşına veriyorum yorum yapanın zira olgun bir yaşa sahip biri zaten bunu akıl edebilirdi 😉 Bu yazının bir diğer nedeni de zaten Hanadan’a yçnelen bu ön yargıları kırmak. BOF çok güzel ama bu hikayenin gerçekten hakkını vererek anlatan bir dizi için HANADAN mutlaka izlenmeli 😉 Sinema filmi de çok şekerdi özellikle de ailelerin sürprizi felan harikaydı 😉

  27. erd

    B bu yazıyı ikinci okuyuşum ve sonunda yorum yazmaya karar verdim. Ne k-drama ne de j-drama konusunda usta biri değilim. Heralde bu zamana kadar izlediğim diziler 10 u geçmez asya dramalarında. Ama bof benim ilk göz ağrılarımdan. Önceleri izlememek için çok direnmiştim hatta japon versiyonunu izleyeyim diğerine gerek var diye düşünmüştüm. Ama sonunda şiddetli ısrarlar sonucunda izlemiştim ve çok beğendim. Hana Yori Dango’yu da izlemeye başlamıştım ama izlediğim sitede 5. bölümde sorun olunca öyle kalmıştı devamını izlemeye fırsatım olmamıştı. Şimdi de üni. sınavlarına hazırlandığım için diziyi ancak yazın izleyebilirim. Ama yine de yorumlarının çoğuna katılıyorum. Bir kere çekim kalitesi bofun çok daha iyi ve bütün erkekler daha yakışıklı. Japon dizilerine olaylar animeye daha yakın tarzda işlendiği için bazen gerçekten kopukluklar oluyor. İkinci erkek konusunda da çok haklısın dizi bittiğinde kızın neden hala jun pyo dediğini bende anlamamıştım ve evlenme teklifi sahnesi çok sönüktü. Ayrıca japon versiyonundaki başrol çocuğa daha çok güldüm. Ama sonuna kadar izlemediğim için devamı hakkında pek bir yorumda bulunamam. Ost konusunda ise bofu tek geçerim. Bütün şarkılarını sevdiğim tek dizidir diyebilirim (bide secret garden :D) Neyse bu diziyi bitirmeden çok fazla şey söyleyemeyeceğim ama burası çok eğlenceliymiş bende yorum yapayım dedim. 😀 Ayrıca subjektif yorum yapanlara fazla aldırma. Kim olsa sevdiği bir şeye laf edilince kızar. Böyle yorumlar olmaması çok şaşırtıcı olurdu. Kafana takma ben senin yorumlarını beğendim 🙂 .Son olarak bu yeşilçam tarzı olayları sadece Türklere özgü zannederdim. Ama galiba bütün Asyalılar olarak bu şekil dramı seviyoruz. 😀 (içkiye ilaç atma, kötü anne, fakir ama gururlu kız :D) Ne çok yazmışım böyle 😀

    • Teşekkürler yorumun için 🙂 Elbette objektif değerlendirme için her iki dizinin de izlenmesi gerekiyor bence. Bu yüzden sevdikleri diziye laf geldiği için kızanlar önce yav laf etmeden bir de diğer diziyi bir izleyim bakalım nasılmış diye düşünseler her şey gayet güzel olacak. Çünkü o zaman bana yapmak istedikleri bir itiraz olursa bunu iki diziyi de izlemiş biri olarak, objektif bir şekilde yapmış olacaklar. Benim en sinir olduğum nokta bu işte 🙂

      Zaten HANADAN ı seyrettikten sonra herhangi bir itirazda bulunacaklarını hiç sanmıyorum. Tek problem ön yargı. Bu yıkıldığında izledikleri diziden çok zevk alacaklardır. Dramı Asya’lılar kadar sevdiğimiz bir gerçek. Bazen öyle olaylar oluyor ki ancak Türk filmlerinde olur dediğimiz ama bir Asya dizisinde karşımızda görünce sırıttığımız 😀 Belki de bu yüzden Asya dizileri bize daha samimi ve içten geliyordur 😉

  28. zeynep

    yorumlarına katılıyorum kesinlikle gec oldu ama sadece bana bofu cekılır kılan le mın ho ydu o bence koredekı müthiş yeteneklerin basını cekıyo o uzun boyu yakısıklılıgı tatlı gülüşü ve kesinlikle oyunculuguyla le min ho yu ön plana cıkarıp aralarındaki askı yansıtabılırlerdı sanki gu jun pyo nun tek taraflı askını gördük o soguk nevale jin hoo ile jan di yi izlemekten ama yinede le min ho cok tatlıydı bende onun sahnelerni izleyip dururdum D:

    • Anlaşıldı sen sadece Le Min Ho’ya odaklanmışsın 🙂 Eğer dediğim gibi Hana Yori Dango’daki uyarlama aynen yapılsaydı o zaman biz daha fazla Le Min Ho yani Goo Jun Pyo görebilecektik 😉

  29. duygu

    bence boys over flowers daha güzel.oyuncuların hiçbir sorunu yok ayrıca boys over flowers oyuncuları daha tatlı.

    • Bu yorumu Hana Yori Dango’yu seyreden biri mi yapıyor? Seyretmediyseniz adil değilsiniz demektir ve seyretmediğiniz bir dizi hakkında da fikir yürütmeye hakkınız yok demektir 😉

  30. lee min ho & kim bum

    belki bof taklit olabilir ama kesinlikle orjinalinden başarılı oldugunu düşünüyorum ayrıca f4 ün özelligi birbirinden yakışıklı ve zengin çocuklar grubu degilmi tabiki görsellik önemli olacakk hana yori de yakışıklı denen bişey yok ama bof sadece oynayan insanlar için bile izlenebilir kesinlikle boftaki f4 den başka hiç bi f4 de özelligine uygun insanlar göremedim ve de lee min ho mu matsumoto jun mu derseniz lee min ho beni gözümde açık ara önde ayrıca kıvırcık saçta gayet güzel yakışmış ( güzele ne yakışmaz demi 😀 ) matsumoto dediginiz adam agzı yüzü kayık garip bişey hiç sevemedim onu haklı oldugunuz tek konu finali final gerçekten yetersizdi ama bütün kore dizilerinde aynı bu sadece bof ta degil bu degerlendirme de bofa çok haksızlık yapıldıgını düşünüyorum

    • Ben BOF taklit demedim. Hana Yori Dango orijinal mangadan uyarlanmıştır. BOF ise Hana Yori Dango dizisinden aralarındaki fark budur. Ayrıca sanırım siz Hana Yori Dango’yu seyretmediniz. Eğer seyretseydiniz herşeyin mükemmel yakışıklılık olmadığını da anlardınız. İşte bu da Matsumoto ile Lee Min Ho arasındaki fark. Umarım Hana Yori Dango’yu da seyrettikten sonra bir kere daha buraya gelip düşüncelerinizi paylaşırsınız 😉

      • Lee Min Ho & Kim Bum

        ben hana yoriyi izledim hatta sırf yorum yapabilmek için kendimi zorlayarak sonuna kadar izledim hana yoride begendigim tek şey finaliydi zaten bofta da aynı final olsaydı eleştirecek tek bi yanı kalmazdı ben hana yoriyi izlerken gerçekten sıkıldım çok duragan ve yapmacık oldugunu düşünüyorum ama bofun her bölümünü sıkılmadan tekrar ve tekrar izleye bilirim çok sıcaktı bana göre benim daha önce asya dizilerine karşı kötü bi ön yargım vardı ama bofu izledikten sonra acayip bi kore hayranı oldum boftan sonra 15 dizi izledim o yüzden diyorum ki sonuna kadar BOYS OVER FLOWERS .

    • Siz bence hala ön yargılısınız. Çünkü hayranı olduğunuz birinin oynamadığı bir dizinin daha iyi olduğunu kabullenmekte zorlanıyorsunuz. Matsumoto Jun size göre tipsiz olabilir ama bana göre Lee Min Ho veya kıyaslamaya yapabileceğiniz pek çok Kore’li oyuncudan daha iyi bir oyuncudur. Çünkü burada önemli olan kişisel görüş, siz Lee Min Ho’nun varlığından dolayı diziyi sevmişsiniz ancak tarafsız olabilseydiniz dizideki büyük eksiklikleri fark edebilirdiniz bence 😉 Hana Yori Dango yukarıda belirttiğim nedenlerden size sönük gelmiş olabilir ama bu tamamen çekim teknikleri ve işe gerçeklik katmakla alakalı ve maalesef Kore’liler gibi dizilerini masalsı çekmek yerine gerçekçi çekmeyi tercih eden yapıdalar Japonlar.

      Kore hayranı olmak ne demektir? Bu da bana göre çok saçma bir tanımlama. Kore’nin yemek kültürüne, eğlence sektörüne ve genel olarak ülkemizle olan bağlarından dolayı sempati duymak güzeldir. Ama unutmayın Kore’liler içinde kendini ” Türkiye hayranı ” olarak tanımlayan insanlar yoktur. Kore’de gerçek yaşam dizilerde veya video kliplerde göründüğü gibi de değildir ama Japonya’da gerçek yaşam tastamam dizilerinde görüldüğü gibidir. İşte belki de iki ülkenin dizi anlayışındaki en büyük fark budur. Kore’liler kendi eksikliklerini yansıtmaktan özenle kaçınırken Japonlar bunu gayet açıkça yaparlar. Yukarıda da belirttiğim gibi Japon dramalarını farklı kılan budur zaten. Toz pembe bir yaşam yoktur. Eğer Kore’de her sokak köşesinde bir Lee Min Ho’nun sizi beklediğini hayal ederek Kore hayranı oluyorsanız bir gün gerçekten o ülkeye gitme şansı bulduğunuzda çok büyük hayal kırıklığına uğrayacaksınız demektir. Burada nasıl ki sokakta gezinirken Tarkan’la karşılaşma şansınız ne kadar büyükse orada da Lee Min Ho ile karşılaşma şansınız işte o kadar büyük 😉 Sertsem kusura bakmayın ama böyle saf hayallerle garip cümleler kurulduğunu gördüğümde insanlara gerçekleri hatırlatma taraftarıyım…

      • Lee Min Ho & Kim Bum

        iş ne ara japon kore karşılaştırmasına geldi bilmiyorum ben sadece koreye degil asyaya karşı ön yargımı bof yıktı demiştim.ben kore hayranı falan degilim zaten ben her kültürden film izlerim hem koreyle alıp veremediginiz ne bilmiyorum ama asıl ön yargılı sizsiniz sadece ve de kore de türkiye hayranları yokta japonyada herkes türk hayranı mı sanırım siz japonyada da korede yaşamışsınız kii ordaki gerçek hayattan haberiniz var banane onların gerçek hayatlarından beni sadece gördügüm ilgilendirir önemli olan ben izledigim şeyden zevk alıyomuyum o bence sizin gibi yok gerçek yaşam yok toz pembe bunlarla ugraşacak vaaktim yok.yani düşündügünüz gibi her sokak köşesinde bi lee min ho görme hayali falann alakası yok ki ne sanıyosunuz koreliler yakışıklı diye falan mı onları savunuyorum hem zaten onları savunmuyorum sadece görüşümü söylemiştim sizin degerlendirmeniz bana göre yanlış bunu belirtmiştim eger eleştiri istemiyosanız bunu belirtmeniz gerekirdi!…

    • Zaten sizin en başından beri farkında olamadığınız şey aynı tabanda olmalarına rağmen iki farklı kültür tarafından uyarlanmış iki farklı diziden bahsediyor olduğumuz. Yazıyı nasıl okudunuz, nasıl anladınız bilemiyorum ama zaten her bir satırda kültürlerden gelen farklılıklara da değindim. Siz aslında öncelikle şu yazıyı okumalıydınız ki,

      Kore Dizileri vs Japon Dizileri

      burada benim size neden bahsettiğimi anlayabilirdiniz. Kore hayranı olduğunuzu siz kendiniz söylediniz, Lee Min Ho’nun yakışıklılığından da siz bahsettiniz, zaten nickiniz pek çok şeyi ortaya koyuyor. Ben sadece sizin öne sürdüklerinize cevap verdim. Siz beni eleştirmiyorsunuz ki Matsumoto’nun yüzünü tuhaf bulduğunuzdan bahsediyorsunuz, kimse Kore’li oyuncular gibi cilalı olmak zorunda değil, zaten bir oyuncunun ihtiyacı olan ” Oyun gücü ” yakışıklılık değil. Önce bunu bir anlasaydınız belki de izledinizden zevk alırdınız.

      Ben Kore’lilere karşı ön yargılı değilim, Japonya hayranı da değilim. Böyle bir kelime kullandığımı gördünüz mü? Hayır. O halde çıkarımlarda bulunmayın. Kore’deki gerçek yaşamı da Japonya’daki gerçek yaşamı da hem belgesellerden hem de oraya bizzat giden arkadaşlarımdan öğrendim. Ve biliyor musunuz Kore’ye giden arkadaşlarımın %85 i hayalkırıklığına uğrarken Japonya’ya gidenlerin hiçbiri hayalkırıklığı yaşamadılar. İşte bu bir gerçek ve tastamam doğru. İster gezme ister eğitim için Kore’yi seçenlerin çoğu seyahatlerinden ya pişman oldular ya da erken kesip ülkelerine döndüler.

      Seyir zevki meselesine gelince zevklerimiz farklı sadece, ben cafcaflı ve gerçeklikten uzak yapımları sevmiyorum. Japon yapımlarında her zaman süper zengin ve ukala bir erkek ile fakir ama gururlu bir genç kızın hikayesi olmaz. Hana Yori Dango dışında XD Buna rağmen Hana Yori Dango yukarıda belirttiğim nedenlerden daha iyi bir dizidir, bu benim görüşüm. Siz farklı düşünüyorsanız fikrinize saygı duyarım ama bunun nedenlerini basitçe şu daha yakışıklıydı da ondan, görüntüler daha parlaktı da bundan diye açıklarsanız o zaman benim için seçiminiz değersizleşir o kadar.

      • fatma

        bizim öyle birşey dediğimiz yok ayrıca sizin değerlendirmeniz hiç adil olmamış…

  31. nurten

    bence final süper olmuş…

  32. kader

    Bende ilk olarak BOF u izlemiştim bu sene. Kardeşim MiN HO hayranı oldu BOFtan sonra falan.BOF un Türkiyede popülerliği HANA YORİ DANGO dan yüksek.AMMA VELAKİN bende sürü psikolojisi yok gerçekler bariz ortada. BOF U izlerken sıkılıp bölüm atladığım çoğu kez oldu beni cidden TATMİN ETMEDİ. Sonra HYD NİN varlığından haberim oldu .O güne kadar hiç JAPON dizisi izlememiştim Ön yargılarım ı kırıp izledim Dizi sardı beni hiç sıkılmadan sonuna kadar izledim 2. sezon süperdi zaten FİNAL mÜkEmMeL bİşEydİ filmini de bilerek sonraya bıraktım 🙂 bitmesini istememiştim çünkü . Dizideki şarkılar da çok güzel şuanda dinliyorum flower of life 🙂 Ama BOFtaki paradise şarkısından nefret ediyorum ne çok çalıyodu dizide gerekli gereksiz her yerde :((( neyse ben görsellik açısındanda hana yori dango diyorum efekti rengi falan bırakalım TKUSA DOMYOJİ NİN yaşadığı ev GU JUN PYO nun yaşadığı evden daha lüks olarak gösteriliyor dizinin 2005 te çekilmesine rağmen. ve buna benzer şeyler var daha maddi kalite açısındanda final bölümüne bile bakarak JAPON versiyonu diyorum.Neyse hanawaza rui yide ji ho (duygudan yoksun)dan daha çok sevdim . Yalnız grubdaki diğer elemanları BOF takiler kadar benimseyemedim.açıkçası .KİM BUM un hakkını yememek lazım bu arada. Benim JAPON dizilerine başlamam HYD ile oldu halada izlerim .MATSUMATO OGURİ SUN ı n başka dizi ve filmlerdede izledim.MAKİNO karakteri ni oynuyan kız cidden çok iyiydi GEUM JANDİ yapmacıktı aşık mı deilmi belli deildi BOF U çok yerdim biliyorum ama BOF ÇOK BASİT KALDI HYD NİN YANINDA Söylemeden geçemicem.Lee min ho yu bi model olarak beğeniyorum fiziği çok güzel boyu falan ama oyunculuğu ve yüzünü beğenmiyorum ben. (tüm yorumları herşeyi okudum hem fikir olduğum ve omadıklarım da var tabiki ) DARKANGELHOME iyiki böyle bi karşılaştırma yapmışsın çünkü bunları tek ben mi düşündüm diye merak etmiştim:)))

    • naz

      Sen Naptın le min ho tipi iyi oyunculuğu kötü mü 😀 korede en kaliteli erkek oyuncular arasinda yaaa 😉

      • Eh o senin kendi düşüncen, kimse sen beğeniyorsun diye adamın oyunculuğunu beğenmek zorunda değil. 😉

    • Ben zaten bütün yorum cevaplarımda ön yargılarınızı bir kenara bırakarak izlediğinizde daha objektif olacaksınız, böylelikle gerçekten kaliteli ile sönük kalmış olanı ayırd edebileceksiniz diyorum 😉 BOF iyi bir dizi, bunu hiç kimse inkar etmiyor zaten ama hayranlarının kabullenemediği şey bir uyarlama olarak Hana Yori Dango’nun yanında çok sönük kalması. İkisi de orjinal manga baz alınarak uyarlanmış diziler ancak Hana Yori Dango aslına sadık bir uyarlama olurken BOF aşk üçgenini sakız gibi uzatarak dizinin şirazesini kaydırıyor. Zaten iki diziyi izlediğinizde bu aradaki farkı apaçık görebiliyorsunuz. Bu yüzden Makino/Domyoji aşkı çok daha inandırıcı geliyor izleyenlere 😉 Kimse hayranı olduğu kişilerin beğenilmemesinden hoşlanmaz ama unutmamaları gereken bir şey var ki kişisel görüş belirtme hakkına herkes sahiptir. Ve kimse sen itiraz ettin diye fikrini değişmek zorunda da değildir 😉 Bunu anlamaya başlayınca bazı körcesine Kore hayranıyım diye gezinen arkadaşlar sanırım daha mantıklı insanlar haline gelecekler 🙂 Yorumun için teşekkür ederim. 😉

  33. Bir de ufak açıklama yapayım çünkü devamlı suretle saygısız bir şekilde aynı mesajı attığı için mesajlarının silinmesine sinirlenen kendini bilmez vatandaşa geliyor bu açıklama, elbette mesajlarınız silinir çünkü sen ” yorum ” yapmıyorsun, karşındakine saldırıyorsun. Kimse seninle aynı fikirde olmak zorunda değil önce bunu bir kabullen, sen BOF un çok daha iyi olduğunu düşünüyor olabilirsin, saygı duyarım ama BU SENİN düşüncen, benim değil, aynı fikirde değilim ve yazımın da BENİM görüşlerimi belirtiyor, ben böyle düşünüyorum ve Hana Yori Dango’nun daha iyi bir dizi olduğunu kanısındayım. Farkında mısın bilmem ama burası BENİM blogum ve BENİM fikirlerimi belirttiğim yazılara yer veriyor. Bu yüzden de kimse farklı düşünüyor diye kararlarımdan vazgeçecek değilim. Sana zaten yukarıda gerekli açıklamaları ve neden senden farklı düşündüğümü izah ettim, Kabullenemiyorsan sen bilirsin. Ama aynı şekilde mesajlar atmaya devam ettiğin sürece mesajlarını sileceğim haberin olsun. Ben burada farklı düşüncede olan herkesin mesajlarına cevap verdim ve hepsi yukarıda duruyor, seninkiler de duruyor. Farklı düşüncedekilerin mesajlarını siliyormuşum gibi bir hava yaratma çünkü sadece SENİN mesajlarını siliyorum bilgin olsun 😉

  34. bof

    ben hiç bir şekilde ön yargılı davranmadan sadece neden bofu savunanlara bu kadar çok tepki verdiğini öğrenmek istiyorum cevap verirken de lütfen sende ön yargısız oll

    • Cevap vermek tepki vermek değildir. 😉 Ben kendi doğrularım ve düşüncelerimle cevap verdim sadece. Sen BOF u savundun diye hemen fikrimi değiştirip seninle aynı fikirde olacak değildir herhalde. Çünkü dayanak noktalarının yanlış olduğunu ifade ettim sana. Her nihayetinde de BOF u seviyor olman senin meselen, benim yargılamama göre Hanadan daha iyi, bunun tartışılacak bir yanı yok sonuçta dediğim gibi burası BENİM blogum ve bunlar da benim FİKİRLERİM. Yazıda da neden dizinin daha iyi olduğunu izah ettim zaten. İstediğin kadar itiraz et kararım değişmeyecek. Herkes izledikleri hakkında karar verme yetisine sahiptir. Sen fikrini belirttin, ben cevap verdim, konu kapandı orada. Uzatmaya devam edersen mesajların da silinmeye devam edecek ok…

      • fatma

        gerçekte şu laf dalaşına bir son verin en iyisi Kore yapımı olan BOYS OVER FLOWERS.

    • O sizin düşünceniz fatma hanım ben aynı fikirde değilim ve bu benim değerlendirmem, teşekkürler 😉

  35. ayse

    Bu yazıyı daha yeni gördüm. Bi kere taraf tutulmuş herşey BOF’un başarılı olmadığını söylüyor ama bnce yanılıyor BOF’un yerini hiçbir dizi tutamaz

    • Taraf tutulmuş bir durum yok. Bütün seçenekler teker teker değerlendirilmiştir. Bu şahsi görüşümdür katılmak zorunda değilsiniz. Zaten BOF başarısızdır gibi bir iddia yok yukarıdaki değerlendirmede aksine BOF da başarılı ancak Hanadan çok daha iyi bir uyarlama hepsi bu.

    • fatma

      çooook haklısın.

  36. OzD

    Ost’de BOF’a oy vermişsin;ama bence Hana Yori Dango’nun Planetarium’u tüm BOF ostsini döver,o ne güzel şarkı,içime işleyip duruyor.Onun dışında da Japon versiyonun daha ortasındayım,Kore versiyonunda hikayede ne kadar mantıklı bulmadığım,anlamadığım şey varsa bu versiyonda kafama oturdu,meğer Kore versiyonu hikayeyi uyarlayacağım derken yoldan fazla sapmış.Onun dışında Japon versiyonu sanki daha sıcak,daha samimi.BOF!ta Jandi’nin aşkını bir türlü hissedememiştim ve BOF’taki asıl sorunu merak edip durardım,yazın okuyunca anladım,yanlış çift seçimi.Gerçekten de Jun Pyo Lee MinJung’a yakışıyordu,Jandi de Jihoo’ya.Onun dışında ellerine sağlık,çok güzel yazı yazmışsın,4 yıl geçmiş,hala aktif olarak okunuyor.

    • OzD

      Bu arada fark ettim de yapım ekini ayrı yazıyorsun.Kore’li yazılmaz,hatta yapım eki geldikten sonra çekim eki de ayrı yazılmazyani Korelide doğru olan.Neden dert edindim bunu,takıntım var da 😀

    • Teşekkürler yorumun için 🙂 Bence de şarkı çok güzel ama adil olmak açısında komple soundtrack değerlendirmesinde Kore versiyonu daha başarılı görünüyor, bu yüzden de puanı o taraf hak ediyordu 😉

      Bu yazıya yorum yapan ve sadece Kore versiyonu seyretmiş olan arkadaşlara zaten tek bir tavsiyem var o da Japon versiyonu da izleyin ve değerlendirmem hakkında ondan sonra daha net fikir sahibi olacaksınız.^^

      Ek konusunda da hızlı yazıyorum ama dikkatli yazarım genellikle, Türkçe kullanımına da çok dikkat ediyorum ama bazen arada kaçanlar olabiliyor^^

      • Lee Min Ho

        Yaa bu yazıyı yazan arkadaş nasıl bi kafaya sahip onu anlayamadım bu zamana kadar Hana Yori Dango’yu duyan çok az kisi vardir herkez ilk önce BOF’u izliyor birkere dizinin oyuncuları yeterr !! Ben Hana Yori yi izlemekden çok sıkılmıştım ayrica da Lee Min Ho ya laf bile edemezsin

      • @ Lee Min Ho Eğer gerçekten Hana Yori Dango’yu bilen çok az kişi olduğunu zannediyorsan dünyadan bi haber bir kafada yaşadığını ve çevrenin tamamen kore fanlarıyla çevrili olduğunu söyleyebilirim. Tavsiye git dersini çalış öyle gel tamam mı yavrucuğum. 😉 Üstelik burası benim blogum kime ne demek istersem derim. Katılırsın katılmazsın o senin bileceğin bir şey.

  37. F4 boys over flowers

    bak arkadaşım sen kim oluyorda ❤ BOF ❤ kötülüyorsun şizofren misin kızım sen neyin kafasını yaşıyorsun. sen hayatında bu kadar güzel bir kore filmi izledin mi boş boş konuşmayı bilion dil bir karış ama şu filmleri birdaha izle gelde öyle yaz şu yazıyı gözünde bir şey var herhalde. heeeee bu arada sana katılıyorum lee min ho

    • Vah vah… Bana şizofren diyor ama daha BOF un bir film değil dizi olduğunun farkında değil. Yazııııık~~

      Ha bu arada çok rica edeceğim 15 yaşın altındaki ergenler buraya yorum yazmasınlar. 34 yaşında biri olarak neyi yazabileceğimi neyi yazamayacağımı, eleştiri yapmanın ne demek olduğunu, fangirl olmak ile bir aptal olmak arasındaki çizgiyi çok iyi biliyorum. Bu yüzden burada ahkam kesmek yerine kim kime dum duma olabileceğiniz ve kendiniz gibi düşünen kişilerin yanına gitmeniz sizler için çok daha faydalı olacaktır. Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil, herkes sizin beğendiğiniz diziyi veya aktörü beğenmek zorunda değil. Saygı duymayı öğrenecek kadar büyüdüğünüzde beklerim 😉

      • F4 BOYS OVER FLOWER

        aslında senin 34 yaşında olduğunu bilmiyordum . Fakat BOF u haksız eleştirilere mağruz bıraktığını görünce dayanamadım.Önceden 34 yaşında olduğunu söyleseydin saygısızlık yapmazdım.Sonuçta benden büyüksün . Eğer ki sizi kırdıysam özür dilerim saygısızlığım için gerçekten özür dilerim. Dediğim gibi ben tam anlamıyla BOF fanı olduğum için biraz fazla tepki verdim tekrar özür dilerim saygısızlığım için 😀

      • İlk önce kimseye yaşım hakkında bilgi vermek zorunda değilim. Zaten burada önemli olan yaşım değil değerlendirmelerim. Ancak saçmasapan yazıları görünce bunun altını çizmek istedim. İkincisi de eleştirilerimin haksız olduğunu düşünüyorsan bunu güzelce açıklayabilirsin. Ayrıca bunlar benim değerlendirmelerim, katılmadığın noktalar olabilir, bu gayet doğaldır da, herkes aynı fikirleri paylaşmak zorunda değil. Diziyi sevebilirsin ama alt tarafı bir dizi bunu asla unutma. Dürüst değerlendirme ve olgunluk ancak beğendiğin bir şeyi eleştirebildiğinde, ona yönelik eleştirileri de kaldırabildiğinde olur. 😉

  38. F4 BOYS OVER FLOWERS

    yorumun için teşekkürler ;D
    galiba haklısın , senin sayende olgunluğun, eleştirinin nasıl yapıldığını ve karşılandığını öğrendim. hıııı şeyy birde haklısın yaşını bana söylemene gerek yoktu. Ben saygısızlık yaptım sende cevap verdin. bunda da haklıydın 😀

  39. esrajm

    Merhaba.. yaptığın değerlendirmeye genel anlamda katılıyorum. Ben ilk BOF izleyenlerdenim. Hala GoJunPyo mu Domyouji mi sorusunun cevabı yok bende 😀 İki versiyonun da kendine has güzellikleri var bence. Mesela İzlerken özellikle ikinci erkek Ji hoo nun karakterinde büyük eksiklik hissetmiştim ama ne olduğunu tam olarak anlayamamıştım. Ta ki Hana Yoriyi izleyip Rui yi görene kadar. Maakino deyişi yok mu dönüp bir daha dinlemeden geçemiyordum 🙂 Rui nin karakteri bir sıcaklık hissi verip insanı gülümsetiyor ama Ji hoo bana herhangi bir his bile veremedi. (Bu arada Oguri Shun un peruk takıp oynadığı aklımın ucundan bile geçmemişti izlerken)
    Jandi ye gelince çok itici bir oyunculuktu mimikler vs. hatırlamak bile istemiyorum ama Makino nun farklı samimi bir havası vardı.
    Şu ana kadar bunu ciddi şekilde düşünmemiştim ama sanırım ben de Japon versiyonunu daha kaliteli buldum.

    • Teşekkürler yorumun için 🙂 Kesinlikle aynı fikirdeyim. Elbette Kore versiyonunda Ji Hoo karakteri yakışıklıydı, kızımız için de pek çok şey yaptı ama samimi bir karakter değildi Hanadan Rui’nin aksine. Belki de bu yüzden Hanadan’ı izledikten sonra Jun Pyo karakterinin aşkına ve Makino ile paylaştıkları aşka daha çok inanıyor seyirci.

      Jandi’nin mimikleri cidden çok iticiydi, yapmacık surat ifadelerini her zaman çok itici bulmuşumdur. Makino ile aralarındaki en büyük fark buydu sanırım. 🙂

  40. F4 BOYS OVER FLOWERS

    yaa tekrar hakaret etmek istemiyorum ama ben kibarlık edip özür diledim bir cevap bile gelmedi 😦

    • Cevap beklediğini bilmiyordum gerçekten^^ Diyebilecek bir şey mi vardı? Kibarlıktan değil aslında hatalı olduğun için özür diledin ve doğru olanı yaptın. Olgun bir harekette bulunarak hatanı devam ettirmediğin için teşekkür ederim^^ Artık birbirimizi anlayabiliyoruz 😉

      • F4 BOYS OVER FLOWERS

        bencede bu düşüncelerin için teşekkür edrim

  41. Helios

    Ben ilk hana yori dangoyu izlemiştim kardeşimle. Her bölümün sonunda çığlıklar atarak evde koşturuyoduk hatta 😀 sonraki gün okul olmasına rağmen gece yarılarına kadar izleyip gerisini çok merak ettiğimiz için uyuyamıyorduk. Sonra hana yori dango bitti. Ben ne yapacağımı bilemedim. Çünkü izlediğim 2. asya dizisiydi. Bofu da izlemeyi hiç istemedim çünkü bana aşırı basma kalıp bir dizi gibi geliyordu (2 yıl öncesinden bahsediyorum bu arada). Herkes bana bof bof bof diyip duruyodu. Ben de onlara siz hana yori dangoyu izlediniz mi diyodum. Onlar da böğğğ o muu? Kopya kızım o falan diyolardı. İyi dedim ben de açtım bofu izlemeye başladım. İlk bölümünde kalp krizi geçiriyodum resmen. Doumyoujiden sonra o sırık/odun gibi olan duygusuz insan evladı bana çok ağır geldi. Ha dedim bekle. Çünkü hanayoridangoda ilk bir iki bölümde doumyoji bana o kadar itici gelmişti ki tüm o tipsizliğine rağmen rui tsukushiyle olmak ZORUNDAYDI. ama sonra rui sevdiği kızın arkasından gidiceğinde doumyojinin uçağın arkasından bağırması beni benden aldı. İşte bu etkiyi gujunpyodan da bekledim emmeeee matsumoto jun’dan sonra bana kıvanç tatlıtuğu getirseniz ı ıııh der kafamı çeviririm. (Hatta şu şıralar foxta yayında olan gönül işlerindeki tibeti aşırı derecede domyojiye benzettiğimi eklemeden geçemeyeceğim) Kendimi gerçekten zorladım. Ama gu jun pyonun muydu kiminse artık bi adaya gitmişlerdi, ordan gerisini izleyemedim. Ve açıkçası bofun şarkıları da çok iticiydi. Arka planda almost paradise şarkısı çıkınca kulaklıklarımı çıkartıyordum.
    Fakat gel gelelim lee min honun baş rolde olduğu city hunter filmi çok hoşuma gitti. Yani burdan anladım ki aslında kötü olanlar oyuncular değil yönetmen senarist ya da onun gibi bir görevli.
    Şunu da itiraf etmeliyim hanayoridangodan sonra başka japon dizisi izleyemedim. Çünkü hangisini denesem hoşuma gitmedi. Ben de kore dizilerine geçtim ve baya güzel diziler bulabildim. Zaten düzenli olarak japon animesi izlediğim için japonların eksikliğini çekmedim. Benim düşünceme göre japonlar hana yori dangoyla nokta atışı yapmışlar. Kendilerini tebrik etmek lazım 🙂

    • Önce BOF u izleyenler Hana Yori Dango’ya pek şans vermiyorlar. Parıl parıl karakterler görmeye o kadar alışmışlar ki normal görünen insanlarla çekilmiş bir dizi pek çekici gelmiyor sanırım XD Ama bir kere izledikten sonra çoğu kişinin Hanadan’ın farkını anladığını ve beğendiğini biliyorum. Sadece şans vermeye bakıyor^^ Aslında pek çok japon dizisi güzeldir. Benim burada incelediklerime göz atabilirsin. Jdroma tagını bir incele derim 😉

  42. Sally

    Merhaba,
    yazinizi begendim. Hatta bir kac yil önce yorumda yazmistim. Acaba ayni yaziyi Rich man poor woman adli dizi icin yazabilirmisiniz? Bu diziyide önce Japonlar cekti sonra koreliler taklitini yapti. Fakat dürüst olmak gerekirse Kore versiyonu Japon versiyonunun eline su bile dökemez. Bu dizide bile Japon versiyonunun cok daha basarili oldugunu söylemem lazim!

    • Kore versiyonunu izlememenin nedeni doğru düzgün oyuncular seçmemiş olmalarıydı. EXO grubunun liderini Oguri Shun’un rolüne vermişler yani düşünün. İzlemeye katlanabilir miyim bilmiyorum açıkçası 😀

Trackbacks

  1. Tweets that mention Hana Yori Dango vs Boys Over Flowers « Darkangelhome -- Topsy.com
  2. Uzakdoğu Postası – 15 « Darkangelhome
  3. Uzakdoğu Postası – 15 | Darkangelhome

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.