Darkangelhome

Jamais 2 sans toi…t – İkimize Bir Dünya


Dizinin Orijinal Adı : Jamais 2 sans toi…t

Türkçe Adı : İkimize Bir Dünya
Ülkemizde Yayınlayan Kanal : BRT – HBB
Ülke : Fransa
Dil : Fransızca
Yayınlandığı Yıllar : 1996-1997
Sezon Sayısı : 2
Bölüm Sayısı : 131
Süre : 25 Dakika
Tür : Sitcom

OYUNCULAR

Emma Colberti – Valentine Léger
Franck Neel – Thomas Dubreuil
Stéphanie Lagarde – Jennifer Martignac
Astrid Veillon – Charlotte Monterey
Xavier Vilsek – Léo Vincenti


KONUSU : Thomas Dubreuil ve arkadaşı Leo bir oyuncak şirketinde tasarımcı olarak çalışmaktadır. Babası öldüğünde ona Paris’te bir daire miras kalır. Ancak Thomas buraya taşındığında dairede kalan tek kişinin kendisi olmadığını keşfedecektir. Babası metresinin kızına da dairenin yarısını miras bırakmıştır. Thomas ise bundan habersiz olduğu için Valentine’i babasının metresi sanmaktadır. Valentine isimli bu genç kadın dairenin kendisine ait payını Thomas’a satmayı ret eder ve böylece Valentine ile Thomas aynı evde kalmaya başlarlar. Valentine akşamları televizyonda hava durumu sunmaktadır. Zaman geçtikçe Valentine ile aralarında güçlü bir yakınlık doğmaya başlamasına rağmen birlikte olmalarına engel önemli bir neden vardır. Thomas nişanlıdır ve nişanlısının da başka bir kadınla aynı daireyi paylaştığından haberi yoktur.

Dizinin adındaki sonradan eklenen ” t ” harfi ile Fransızca’m olmadığı için tam olarak açıklayamıyorum ama bir çeşit kelime oyunu yapılmış. Bu yüzden dizinin adı pek çok kaynakta farklı farklı geçiyor. İkimiz Olmadan Asla, İkimize Bir Dünya, İkimize Bir Çatı, İkimiz Bir Çatının Altında gibi bir çok anlama gelen isimleri var. Ülkemizde ise İkimize Bir Dünya ismiyle yayınlanmıştır.

KİŞİSEL YORUM :  Eski, akıllarımızda kalmış diziler serimize devam ediyoruz. Yayınlandığı zaman benim favori dizilerimden biri haline gelen bu Fransız sitcomunu hatırlayanlarınız var mı? Ülkemizde yayınlanmış ve sevilmiş birkaç Fransız sitcomundan biri olan İkimize Bir Dünya birden fazla kanalımızda yayınlanan nadir yabancı dizilerden biridir. Valentine karakterinin eğlenceli ve çılgın yapısı, Thomas’la yakaladıkları inanılmaz hoş kimyayla kendini izlettiriyordu. Thomas benim gözlüklü erkek zaafımın doğmasına neden olan erkeklerin başında geliyor. 😀 Hem bayağı uzun bir adamdı, hem gözlüklüydü hem de lapiska lapiska uzun sayılabilecek saçları vardı. ♥ Thomas karakterini canlandıran Franck Neel‘in şimdiki halinin resimlerine baktım da dizi kadrosundan bir tek ona zaman insaflı davranmış. Halen çok yakışıklı hatta Thomas’ı canlandırdığı zamanlardan daha bile yakışıklı görünüyor. Olgunlaşmış olmasının etkisi var sanırım.^^

Valentine aklına estiği gibi maceralara atılan, Thomas’ın başına bela açıp duran, Thomas’la olamadığı için bir aşk macerasından diğerine koşarken bir yandan da Thomas ve nişanlısının arasını nasıl açabileceğini düşünen hin bir kızdı. Bir de bir şeyler söylerken böyle kaşını çok bilmişçesine havaya kaldırırdı. 😀 Dizi yayınlandığı dönemlerde Emma Colberti’nin güzelliği erkek izleyicileri de ekran başına topluyordu. Ayrıca Valentine hiç de öyle hanım hanımcık bir kız da değildi hani. Mini mini şortlar, etekler giyer, derin dekolteli kıyafetlerle hatta iç çamaşırlarıyla ortalıkta dolanır dururdu. Sarı saç, renkli göz, kırmızı dudaklar ve güzel bir vücut bir araya geldiğinde, üstelik bir de Fransız olduğunda erkek izleyicilerin ilgi odağı olması kaçınılmazdı zaten.^^ Emma’nın şimdiki resimlerine baktım, hala güzel bir kadın ama artık sarışın değil.

Valentine’ın en yakın arkadaşını canlandıran Stéphanie Lagarde ise uzun ve güzel kızıl saçlarıyla aklımda kalmış. Thomas’ın nişanlısını canlandıran Astrid Veillon o zamanlar gerçekten güzel bir kadındı. Etkileyici mavi gözleri, siyah saçları, Valentine’ı aratmayan dekolteleriyle izleyicileri takım tutar gibi ikiye bölmeyi başarmıştı. Tabii bunda Valentine’ın devamlı hain planlar yaparak onu Thomas’tan ayırmaya çalışmasının da etkisi var. 😀 Anlayacağınız dizi bünyesinde sarışın, esmer ve kızıl üçlüsünü barındırmasıyla bile ilgilerin odağı olmayı hak ediyordu. 😀 Astrid’in şimdiki resimlerine bakınca şaşırdım. Zaman ona pek iyi davranmamış. Yüz hatları çok garip bir şekilde gerilmiş. Belki botoksun da etkisi olabilir.

10/8 Neden?

Kaliteli Fransız sitcomlarının başına geliyor da ondan. Halen bile arada arada kendi ülkesinin kanallarında gösteriliyormuş. Keşke bizim kanallardan biri de yeniden yayınlasa bu diziyi. Zamanında seslendirmeleri de oldukça başarılı olan dizilerden biriydi.

Araştırdım ama ne yazık ki diziyi izleyebileceğimiz bir kaynak bulamadım. Ama Fransızca’sı olanınız varsa Youtube da dizinin bölümlerine ulaşmak mümkün. Şuraya 1. sezonun ilk bölümünün linkini bırakıvereyim.^^ Bu kanalda dizinin neredeyse bütün bölümlerine ulaşmanız mümkün.

Dizinin açılış jeneriği

2 Yorum

  1. Ne talış ne masum bir diziydi aslında. Hatırlamak iyi oldu 🙂 Ellerine sağlık.

    • Sağol canım, bayağıdır taslağımdaydı aslında, kısmet 2017 nin ilk postunaymış.^^

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.